HALLOWEEN WEEKEND IS OVER

     
Kul med webbkameran.

Söndag, har verkligen varit dagen efter. Partyt igår var kul, vi spela Wii, biljard, Capture the flag utomhus (sviinkallt) och titta på filmen 8 seconds. En cowboy film, handla pretty much om en cowboy som håller på med tjurridning, har träffar en tjej, dom blir kära, gifter sig, är otrogna på vars ett håll, hittar tillbaka till varann och sen slutar det med att cowboyen dör dom sista 2 min av filmen! Halv 3 kom jag i säng inatt och vaknade kl 8 imorse av att min värdmamma damsugar utanför mitt rum.

Jaja, har varit hemma själv hela dagen, inte äns hundarna har varit här. Har varit skönt. Jag har tvättat, tittat på film och pluggat lite(!) Snart kommer förhoppningsvis värdföräldrarna hem och då ska jag se om dom kan köra mig hem till Sofie så blir det lite mer plugg hos henne innan vi avslutar helgen med Desperate Housewives och Ben and Jerrys. Helgen har varit bra, gått väldigt fort men varit bra. Tog sorgligt nog inga bilder men hoppas hitta några på facebook. Har idag skypat mycket med Sverige, med pappa, min lillasyster, mamma och bäst av allt var att jag hade över en timmes skype-dejt med bästa Cherie! Riktigt härligt att få prata med henne.

Nu är det dags för mig att ladda upp inför en lagom kort skolvecka (4 dagar) medans alla andra i Sverige har höstlov. Men samtidigt har vi nog något lov runt Thanksgiving. Ha det bra Sweden. Jag saknar er!

Julia

MITT I NATTEN

Hemma nu efter den trevlig kväll. Några bilder tog jag inte men förhoppningsvis kommer det upp några på facebook som jag kan ta. Min stora läxa till mig själv är att våga prata mer, vara med öppen, men jag jobbar på det. Måste och vill verkligen ha the time of my life här borta. Så från och med nu är det Skype med Sverige EN gång i veckan som gäller. Varje söndag kan vi ha. Det funkar inte för mig att skypa iprincip varje dag (ta inte detta fel!!) Jag måste släppa kontakten mer med Sverige. Nu ska jag gå och sova och drömma lite sött!!! God Natt.

love,

KONSTIGT

God Morgon!

Har skypat med familjen och släkten lite nu på morgonen och ska jag vara ärlig så kändes det lite konstigt. Nervöst på nått sett. Jag vet inte, kanske för att allihopa var samlade på ett och samma ställe så kanske det blev lite för mycket? Iallafall, nu ska jag ut och springa en runda, rensa tankarna och tagga inför ikväll. Ha det bra i Sverige och än en gång GRATTIS till min lillebror (som jag glömde säga till han när vi prata... ups)
Och nej jag har inte hemlängtan, det kändes bara konstigt på nått sett. Vi hörs senare.

love,
julia

GRATTIS LILLEBROR


Jag och min lillebror dagen jag lämna Sverige!

Nu är det den 30de i Sverige vilket betyder att min lillebror fyller 15 år. Han börjar bli stor (och längre än mig....) den lille skiten. Önskar jag kunde vara hemma imorgon och fira kalaset och sen åka tillbaka hit och gå på Halloween fest. Iallafall, STORT GRATTIS till dig älskade lillebror. Du kan skratta dig lycklig som har världens bästa storasyster! Imorgon ska jag skypa med släkten då det är kalas för Jonathan. Längar efter att prata och få se allihopa. Saknar mormor och morfar jättemycket. Har varken sett eller pratat med dom på 2 månader.
Och jag firar även 2 månader i staterna imorgon! Nu ska jag äta kakor och titta på film! (har inge ben and jerrys hemma...) 


en stor slängpuss är skickad till sverige, hoppas ni känner den!   ♥

VINTERLAND


Min nya jacka! Köpte den lite stor så jag får plats med en tjocktröja under.



Next up på min shoppninglista är ett par såna här skor. Tycker denna modellen av Uggs är mycket finare än den vanliga. I Sverige går dom loss på över 3000 kr. Här kostar dom 200 dollar vilket är ungefär 1700 svenska kronor.

Åkte till mallet en liten vända nu ikväll med Sofie och Carol och shoppade lite. Jag köpte en Halloween kostym, vad det är får ni se imorgon innan festen. Och hör och häpna, jag lyckades även hitta en VINTERJACKA!! 149 dollar gick den på vilket jag tyckte jag var ett bra pris och jackan är av märket The North Face. Nu ska jag bara köpa ett par vintersko också och har redan spanat in ett favoritpar. Sen är jag förhoppningsvis redo för en Iowanisk vinter. haha!

FRÅGOR & SVAR

Kan du berätta lite om hur ni ska fira Halloween?
Jag vet inte så mycket om hur vi ska fira halloween men det blir att vi samlas ett gäng hemma hos Kara. Skrattar, pratar, har kul, kanske spelar nått spel. Men än så vet jag inte. Vet knappt vem som ska dit

Blir det trick or treat?
Nej, det är för småbarn

Har du karvat ngn pumpa?
Nopp

Kan du berätta lite om skolan?
Skolan är inte så jättestor, har cirka 200 elever i High School tror jag. nått mer?

Hur är lärarna?
Dom flesta lärarna är bra, men dock tror min P.E. lärare att vi är i militären eller nått, hans uppvärmingar är döödliga!

Har ni mycket prov?
Än så länge har vi inte haft något direkt stort prov, utan mer quiz. Men vet dock att nästa vecka har vi ett stort test i Biologin.

Får ni prata mycket?
Ja, en del

Hur är din engelska nu?
Den är väldigt bra, folk berömmer mig för den mycket och tror att jag faktiskt är från USA på riktigt. :)

Hur är ungdomarna i USA jämfört med Sverige?
Ungdomarna här är inte så utseendefixerade som hemma i Sverige. Dock bryr dom sig om sitt utseénde väldigt mycket, många tjejer går väldigt sminkade varje dag men sen har dom typ bara joggingkläder på sig.

Vilken kompis gillar du bäst?
Jag skulle formulera frågan som typ "Vilken är din närmaste kompis än så länge?" eller nått, och till det kan jag svara att personen som jag känner mig närmast med är Sofie.

Vad är det för tjej som har hästar? Har hon många, och bor hon långt ifrån dig?
Vet inte så mycket om henne, har bara träffat henne en gång. Hon har tre hästar och hon bor typ en timme bort.

P.S. VAD TYCKER NI OM MIN NYA DESIGN???

I SKOLAN

ni suger pa att kommentera.........

JUST FOR FUN

 
                           Augusti 2009                                                                    September 2010

Nu ska jag hoppa in i duschen och därefter ska jag sova. Måste vara utvilad inför veckans sista skoldag och helgens alla roligheter. I'm so excited!! Jag kommer ha en så rolig helg och stort plus är att nästa vecka är det bara fyra dagar skolan och att Sverige vrider tillbaka sin klocka en timma denna helgen medans vi inte gör det förän nästa helg. Vilket för en vecka blir en tidskillnad på "bara" sex timmar! (för er mindre inteligenta, sverige är före USA i tiden, just so you know)


love,
julia

FRÅGA

Elina: Jag måste fråga alltså! Är USA, som i alla amerikanska filmer?, Upplever du de på samma sätt och ser det likadant ut?, du måsta ta mycket foto på halloween festen och berätta om det verkligen är som i filmerna! :) Love <3
Precis som dom amerikanska filmerna är det väl inte men det klart, man har sina platser i matsalen, alla rusar ut ur klassrummen samtidigt för att på 3 min hinna ta sig till sin nästa lektion. Det är en del drama och saker som hemma bara skulle varit en småsak. Iprincip alla kör bil och footballs killarna tror dom är snyggast på skolan (typ) Jadå, jag ska försöka klicka lite fler bilder i helgen. Har blivit dåligt med det på sista tiden. Och jag kommer berätta ALLT bara för dig Elina. PUSS

(för er som undrar så är det min bästa vän sen typ nollan i skolan som ställde frågan)

PLUGGEFTERMIDDAG

Jag hittade ingen halloween kostym, man får dock klä ut sig till vad som helst (jag vet en kille som ska klä ut sig till Danny, han ska bara hitta sin Sandy först...) Ingen vinterjacka har jag inte heller hittat då jag kände att Wal-Mart var inte stället jag ville köpa jacka på. Ingen snö har vi fått men fy sjutton så kallt vi har. Och rubriken i föregående inlägg var en låttitel, så kreativ är jag inte pappa. Skolan idag var ok, nu ska jag gräva ner mig i läxböcker, ska först gå ner och göra varm oboy och hämta några chocolate chip cookies. Jag lovar, dom kakorna kommer ta kål på mig, dom är så otroligt goda. Till middag idag äter vi Pizza från Joe's och därefter ska jag (OM jag är klar med plugget) lägga mig i soffan och titta på Sex and the City. Ja, såhär intressant är min USA-vardag. Men imorgon är det fredag och då blir det massa roligheter förhoppningsvis.


STANDING WERE YOU LEFT ME

Ännu en onsdag börjar gå mot sitt slut, på lördag fyller min lillebror 15 år och på lördag firar jag 2 månader i staterna med att gå på halloween fest. Det börjar bli kallt här borta, riktigt kallt. Just nu visar det 3 grader. Örk!

Skolan idag var bra, lunchen var bäst. Väldigt segt att gå upp imorse, måste lära mig att gå och lägga mig tidigare (ups 22:10) Och nu ikväll var jag iväg med Coffee Club gänget, vi hängde runder på Wal-Mart i jakt på Halloween kostym, utan succés för mig, så imorgon ska jag och Sofie åka in till Wateloo och kolla där så prio ett imorgon i skolan blir att hitta någon som jag köra oss. Jag hatar att man inte kan ta sig någonstans om man inte har körkort. Nog om det, ska försöka få in ett lite längre inlägg nån dag. Men jag vet knappast vad jag ska skriva. Vad vill ni läsa? Vad vill ni veta om mitt amerikanska liv? Jag ber er, please. Skriv något!
Nu ska jag gå och lägga mig.


Lots and lots of love,
Julia


ONSDAG

Trött och mycket glad brud är nu Hemma från skolan, har skypat med mammi och pappi och chattar nu med anniebannie. Ikväll/typ snart ska jag iväg, hm nånstans. Inte säker på vart, igår hörde jag independence och idag cedar falls. Jaja ska iallafall iväg med ett gäng från skolan och shoppa halloween kostym.. spännande. Ska även försöka klicka lite bilder. puss


I SKOLAN

Hello!
Sitter i skolan just nu, har photo. Haller pa att fixa med lite foton. Har sen bara tva lektioner kvar for dagen. Skont. Vet att pappa sitter och vantar pa skype sa ska skynda mig hem. :) hoppas ni har en trevlig tisdagkvall. PUSS

CARRIE, MIRANDA, CHARLOTTE & SAMANTHA





Efter att ha raggat lite flörttips från Carrie, Miranda, Charlotte & Samantha, hehe (vem är bäst?) ska jag nu avsluta kvällen med lite plugg innan jag hoppar i bingen. På lördag är det Halloween party och som jag är taggad!!! Vi hörs senare. PUSS sverige

MORMOR



GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN MORMOR (fortfarande måndag i USA) puss & kram! <3

FRÅGOR & SVAR

Anonym om IOWA CITY:
Betalar dina föräldrar för allt du köper? Ganska dyrt om du plockar precis allt du vill ha....


Svar: Ja det gör dom, även min underbara släkt sätter in en slant ibland vilket jag är otroligt tacksam över. Men jag vill bara göra det klart för dig med den fina namnet Anonym att jag plockar inte precis allt vad jag vill ha. Jag köper saker som jag behöver och hur tror du det känns för mig att smsa pappa och be om mer pengar? Jag skäms nått så in i bomben, varför? För att ibland känner jag att jag verkligen inte förtjänar allt detta. Hela sommaren 2010 har jag inte haft ett jobb, vilket jag nu ångrar bittert. För mig som börjar komma in i "vuxenvärlden" (fyller 18 om ett halvår) känner jag verkligen hur bättre det hade känts att shoppa för mina egna pengar OM jag hade skaffat mig ett jobb innan jag åkte till USA. Mina föräldrar är snälla, världens snällaste.
Så ville bara svara till "Anonym" att jag verkligen INTE köper allt jag vill ha! punkt slut!

SEX AND THE CITY, FIRST SEASON

Köpte hela första säsongen av Sex and the City så gissa vad jag ska göra denna söndagkväll!? PUSS

IOWA CITY









- 3 Body Lotions från Victoria Secret
- 3 Shower Cream från Victoria Secret
- 2 nagellack, blått & orange
- Shampoo & Balsam
- Smink från Covergirl
- Q-tips
- Tandkräm
- Sex and the City Season 1
- Födelsedagspresent till Stella
- Halsband från Forever 21
- Avsminkningsservetter
- Svart t-shirt från Forever 21
- Leggings från Forever 21
- Gråa jeansaktiga byxor från American Eagels

Blev en del och jag älskar att dollarn är så låg nu! På Onsdag ska jag, Sofie & Kara iväg och köpa Halloween kostym... :)

UNIVERSITY OF NORTHERN IOWA












TITTA ROBERT!!! livs levande cheerleaders.. haha.

Bilder från gårdagens University of Northern Iowa Vollyboll game. Vi Vann :D wiho. Efter matchen åkte vi till Ruby's Sportbar och käka middag, halv 10 på kvällen. Nu börjar klockan närma sig midnatt och jag ska nu gå och lägga mig. Imorgon ringer klockan 8. Shopping och ett besök i Iowa City står på schemat. PUSS

HUND



AARIKKA, min amerikanska vovve ligger och sover. sööööt


JHS


Korridoren på bottenvåningen i high school byggnaden. Mitt skåp är längre ner till vänster.


Andra våningen och andra och sista korridoren.


Gamla gympahallen


Football planen


Footballs planen och en del av skolan


Pizza till lunch

Nu har ni fått se lite fler bilder från skolan. Passade på att ta lite igår när vi hade Community Service day. Till lunch ringde vi och beställde Pizza, köpte läst från lärarrmmet och glass till efterrätt. Gilla America! :) hehe. Idag är det gått och trist så jag ska göra lite söndagssysslor då jag ska iväg och shoppa i Iowa City imorgon med min värdmamma! Later

BRA OCH HÄRLIG KVÄLL MOT SITT SLUT

Nu kryper jag till kojs efter en mysig och trevlig kväll med värdföräldrarna på UNI-Volleyball game (som vi vann!!!) och sen middag på Ruby's. Bilder kommer! God natt så hörs vi imorgon. PUSS

FREDAG IMORGON


nej, jag är inte röd som en kräfta i huvudet, dålig kamera och dåligt ljus!

Nu är jag riktigt trött i ögonen. Från halv nio till nu, 22:10 har jag gjort en underblogg till denna bloggen. Fixat med design och allting och blev riktigt nöjd. Det är till min Photo klass och då min google-site krånglar så mycket bestämde jag mig för att göra såhär istället. Mycket enklare. Och ja, jag har typ pratat med min lärare om det. Men det är ok. ;)

SÅÅ om ni är nyfikna på att se vad jag gör i min Photo 1 klass i skolan kan ni klicka här
OBS!! Sidan är under uppbyggnad, allt står på engelska och där lär hända mer saker nästa vecka på den. :)

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag göra nått med blommor och äta pizza till lunch.... sov gott!!!

SVERIGES FINASTE HÄST

Årets Häst 2010 

Rösta på min fina lilla ponny ♥
Saknar henne så in i bomben. 

Tiggelberg Lorett ♥
11.11.05 - forever
        

SUPERHERO MAYBE?

 

Vad tycker ni? Kan jag ha detta som min superhero bild till min photo klass? haha. Ganska söt faktiskt. Min lilla pegasus :)

FRÅGA

Jag heter Linda och jag var också i Iowa förra året som utbytesstudent :) Vart i iowa är du? och vad tkr du om det hittills? mkt maaajjjjss!! haha :P
Jag bor utanför Waterloo/Cedar Falls i en liten by som heter Jesup. Tror det är så amerikanskt som det bara kan bli :) Jadu, just nu gillar jag det då vi har varmare och bättre väder än Sverige. Då jag är från Skåne tycker jag det är ganska likt, men ändå USA och jag gillar det :) var bodde du?


JOHANNAS LAST NIGHT

Sitter och tittar på Glee season 1 med Johanna, Alisha och Megan (johannas kompisar) Imorgon åker Johanna hem och jag måste säga hej då till henne nu ikväll. Klockan börjar närma sig 22 här borta, jag kommer vara jättetrött imorgon men det struntar jag i. Kommer bli jättetråkigt att säga hej då (läs vi ses snart igen) till henne, men jag hoppas att jag kan träffa henne nästa sommar i Stockholm. Nu ska jag stänga ner och umgås med tjejerna! Vi hörs imorgon. PUSS

PHOTO 1


The center of intrest in this picture is the sun and the leavs around it. This is one of my favorite picture. I mixed a bit in photoshop with the color and I love the yellow color on the leaves.


This picture is really nice, the leavs and the United States flag. The center of intrest for me is the flag.


A really cool picture, and put some purple in the picture cause I think that makes the picture much more fall-feeling. The center of intrest is the sun reflection.


A really pretty picture between some houses and then the big tree that have big and beautiful colors.


A close-up picture on some leavs, and the center of intrest I think it is the middle of the picture, the more yellow colored leavs


Right outside my house. A nice green tree, I just added some more darker green color. And the center of intrest is defently the center of the tree.


Tree, Sun and Leavs. My favorit motive (exept horses) to take picture on in the fall. The center of intrest is the sun.


Detta är bilderna till min höst-uppgift och då jag inte har lyckats ladda upp dom på min google site får jag helt enkelt lägga upp dom här och visa läraren imorgon. Hoppas det är ok!


50 DAGAR SEDAN


06:45 Lyfte detta planet med mig i till Amsterdam, jag var skapligt trött när jag satt där och vänta, ledsen var jag inte men det var nog för att jag fortfarande inte förstod vad jag hade gett mig in på. Lilla blyga Julia som knappt våga räcka upp handen i klassrummet skulle flyga själv till andra sidan jorden, sjukt när jag tänker på det sähär i efterhand.


Mitt resesällskap skänkt utav min lillasyster. Och han/hon sover med mig varje natt här, jag har ersatt min lillasyster med en älg!? Men det är bara att göra det bästa av situationen. <3


Jag började läsa min nyinköpta bok, Egoboostade mig själv lite till varför jag faktiskt gör detta!


Mitt flyg Amsterdam-Minneapolis


Köpte en "lilla menyn" på Burger King när jag landat i Minneapolis, jetlaggad, trött och hungrig.


Denna utsikten hade jag när jag pratade i telefon med Mamma & Pappa.


Lilla planet jag flög till Waterloo med.

Sorry för att det bara blev massor utav flygplansbilder, men nu fick ni veta lite mer om hur det gick till på min resa hit. Och bara för att tillägga gick jag inte vilse en enda gång. Nästa gång jag ska ut och flyga är förhoppningsvis till TEXAS!

HÖSTEN NÄRMAR SIG


En av mina bilder till Photo-klassen.

Idag har det varit skolan som vanligt, gick hyfsat snabbt. Alltid lika skönt. Efter skolan fick jag skjuts hem och har idag efter skolan varit ute och fotat lite, pluggat och inte städat på mitt rum. Skypade även med mamma och pappa när jag kom hem från skolan. Alltid lika trevligt. Vissa sägs få mer hemlängtan ju mer dom pratar med sina föräldrar eller kompisar. För mig är det tvärt om, visst saknar jag er allihopa. Men på ett sätt känns det lättare efter att vi har skypat. Skönt att jag har den känslan.

Imorgon är det early out day eller nått i skolan, vet inte riktigt vad det heter. Men det betyder att jag slutar kvart över 1!!!! Härligt. Klockan börjar närma sig nio på kvällen här borta så jag tänkte plocka undan lite på mitt rum och sen krypa till sängs och läsa min bok som jag i söndags köpte på Wal-Mart. Det är Miles to Go by Miley Cyrus. Verkar vara en bra bok så vi får se, någon som har läst den? Eller den kanske inte finns i Sverige?
Men innan jag stänger ner tänkte jag lägga upp en inlägg om hur min resa såg ut när jag åkte hit för 50 dagar sedan. Har tatt mig tid att skicka in dom från min mobil till datorn. Later!

JULIA GILLAR



Typ hur snygg som helst. 93a. En av Sveriges största modebloggar. Julia GILLAR!

FÖRSTA INSIDE BILDEN FRÅN SKOLAN



YEY, min första bild innifrån skolan. Dock en jättetråkig bild. Bilden tog jagi torsdags när jag var påväg till min Vocal Music (hade en make up lesson då jag missa en när jag var sjuk) så detta var alltså när alla andra hade lektion. Vilket är det enda tillfället man kan ta bilder, har jag några fler bilder på min mobil men klockan är snart halv tio på kvällen här, jag sitter där nere och är social och jag tänker inte gå upp och hämta min mobil. Det är jag för lat för. :)

Idag efter skolan så följde Sofie med mig hem, vi åt choklad, snacka skit, jag var ute och JOGGA en runda (mina ben är döda), jag tog ett bad och vi åt middag och pratade lite om framtida resor m.m. Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag orkar gå upp imorgon. God Natt!

STRUMPA PÅ HANDEN


Nej, du ser inte i syne, jag har en strumpa på handen...

varför? jo för att jag river på naglarna, äckligt men sant, så nu ikväll kom jag att tänka på att när jag var liten satte mamma på mig strumpor på händerna för att jag inte skulle kunna göra det... givetvis tog jag av strumporna i smyg när hon inte såg men nu när jag är 17 ½ år och har världens sämsta självdisiplin försöker jag igen. Och jag kan verkligen inte fatta att jag änga ett helt inlägg åt detta? haha. iallafall, helgen berättar jag mer om imorgon eller nått. god morgon sverige

Ville bara önska min kära Mormor & Morfar God Morgon då en fågel (läs mamma) viskade i mitt öra att min morfar varje morgon startar datorn och klickar sig in på min blogg :) Jag saknar er jättemycket och hoppas ni har det bra och att era andra barnbarn är hos er mycket då favoriten (läs, jag) inte är hemma ;) Men snart ses vi igen. STOR PUSS OCH KRAM TILL ER! <3

OCH MAMMA
, du nämde för mig idag på skype att du hade ställt massor av frågor till mig bland kommentarerna som jag inte svarade på, då ligger det till såhär att jag letade igenom alla kommentarerna och hittade inte några frågor som du inte hade fått svar på, så nu ber jag dig igen (OCH ALLA ANDRA SOM VILL!!!!!!!!!!!!!!!) ställ frågor så LOVAR jag att svara på dom. PUSS love u

NCIS

NCIS marathon på TVn hela kvällen. Vi hörs imorgon. PUSS

SENASTE HELGERNA

















 

Lite bilder på vad jag har gjort dom senaste helgerna! Ikväll ska jag titta på film med värdföräldrarna. Later

HAWLEY STREET





Mer orkar jag inte ladda upp ikväll, klockan är halv ett och jag ska nu gå och lägga mig. Imorgon är det fredag och jag är ledig! Hur härligt är inte det på en skala, dock ska det städas, tävttas och pluggas, men ändå... :) PUSS

THIS MADE MY DAY


Detta fick jag av Johanna när hon kom i måndags


Och detta gjorde min dag, DET EFTERLÄNGTADE PAKETET FRÅN PAPPA!


SVENSKT GODIS :D

och anledningen till att allt daim ligger överallt är pga av att påsen var sönder. Paketet har varit på villovägar ett bra tag pga av att min kära pappa glömde skriva Jesup på paketet hehe, men äntligen kom det fram. Fick även en ordbok, en stor en som jag inte kunde ta med när jag flög hit. Och den senaste ELLE tidningen. Härligt. Detta gjorde verkligen min dag då jag har varit hos doktorn, ingen skola och jag fick allergimedicin, hoppas nu det hjälper. Imorgon är det skola och sen tre dagars helg, sköööönt! Och det är nog första gången sen jag kom hit som jag bara har planer för EN av dagarna. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa ELLE. God Natt

after a visit to the doctor today I finally got allergimedicin, we think I'm allergic to the special grass here. Hope this helps. I aslo got a package today from my dad in Sweden. Swedish candy, Swedish-English dictionary and Swedish ELLE magazine. It made my day. Now I'm going to bed and read ELLE. Last day of school this week tomorrow. YEY!

MAYBE SOME ENGLISH ASWELL?



Nymålade naglar, nytvättat hår och nu är det dags att sova. Pluggat ett antal timmar, har en del kvar. Men jag klagar inte, all kunskap är bra kunskap eller hur var det? haha. Jaja, skitsamma. Jag lär mig för livet, det är därför som jag här och imorgon ringer klockan 06.00. Vi hörs imorgon. PUSS

After doing some homeworks for a couple of hours I'm now going to bed. two school days left then a three days weekend. Can't wait! Good Night America.

JOHANNA IS HERE

Sitter i min säng och har massa daim papper i nästan hela sängen och en King Size marabou mjölkchoklad sidan om mig. Yes, idag kom Johanna. Var kul att äntligen få träffa henne och hon är jättetrevlig! Snart är det dags för mig att sova, blev för lite timmar inatt. puss

p.s. vet att jag helt har tappat USA-tråden, känns som att jag bara bloggar om vanliga saker och inte alls om mitt USA liv. Men jag har fullt upp om dagarna så har helt enkelt inte tid, men idag slutade min korta Vollyboll karriär, så förhoppningsvis lär jag ha tid att skriva mer USA. Till helgen tänkte jag beskriva hur en vanlig skoldag ser ut för mig, och sen tänkte jag även försöka smygfota lite i skolan så ni kan se hur min skola ser ut invändigt.

xoxo
julia

WHEN I LOOK AT YOU







Ligger i min säng och lyssnar på gamla grease låtar och drömmer mig bort lite. Imorgon hämtar vi Johanna i Cedar Rapids 6:45 (18:45) så jag hoppas skoldagen går fort imorgon. Nu ska jag jaga ut den äckliga nyckelpigan som flyger runder i mitt rum och därefter ska jag sova. PUSS


SUMMER NIGHTS


Min garderob FÖRE!


och EFTER! mitt mål är att fylla hela klädstången med kläder innan jag åker hem!

Ännu en vecka som nu lider mot sitt slut, veckan har varit tuff, jag har varit sjuk och haft en del läxor. Helgen har varit bra med fina vänner och lite plugg. Imorgon kommer Johanna från Sverige hit, ska bli jättekul att få träffa henne. Längtar verkligen! Nu ikväll har jag spelat kort med mina värdförldrar, kändes som att jag spela kort hemma hos mormor och morfar igen, men ändå inte! Saknar dom. LATER

WELCOME BACK BLONDIE!


New hair color! (ursäkta för dålig web-cam bild, bättre kommer)

Landa precis hemma i sängen efter en trevlig hockeykväll med tjejerna. Vi (Waterloo) vann med 5-2!! Härligt! Sen efter matchen tog vi bild med en av spelarna, haha vilket äventyr det va att bara komma överens om vem som skulle fråga. Ingen våga, men till slut fråga en av oss, vi tog ett foto och dom andra bokstavligt sprang ut därifrån och kvar står jag och Abbie som två frågetecken, tackar killen och går efter dom andra. Helt sjukt blev det. Jaja, snyggingarna fick sig nog ett gott skratt iallafall. Imorgon ska jag plugga med min fina norska och på kvällen kommer Johanna hit!!! Johanna är en av min värdfamiljs gamla utbytesstudenter och hon var är 07/08. Hon är från Sverige och idag pratade vi faktiskt lite i telefon. Trevligt, och jag kan knappt vänta tills jag får Marabou choklad som hon skulle ta med till mig! Nu ska jag krypa till kojs. God natt!

p.s. hämta ut min lillebrors present, fin var det och nu är jag nästan pank igen. lagom tills det var dags att börja leta present till min lillasyster...

LÖRDAG

Dags att ta tag i pluggande, sen i eftermiddag åker vi till Waterloo, jag fixar håret och hämtar lillebrors present och därefter är det hockey. Later

IT ALL MAKES SENCE



at this moment there are 6,470,818,671 people in the world.
some are running scared. some are coming home.
some tell lies to make it through the day.
others are just not facing the truth. some are evil men, at war with good.
and some are good, struggling with evil.
six billion people in the world, six billion souls .. and sometimes all you need is
one.


KORT SKOLVECKA

Kort skolvecka för mig, 2 dagar, en kvar och sen är det helg. Ska bli skönt med helg. Nu ska jag snart stänga ner och titta på NCIS på cbs.com (om det vill funka vill säga, internet mitt ute i ingenstans är inte så jättesnabbt, ska aldrig mer klaga på mitt internet hemma i Sverige) Förhoppningsvis kan jag lägga upp lite bilder till helgen, tråkigt med bara text. God natt!

+ jag skriver en form av dagbok nästan varje dag (utöver bloggen) som jag ska till min bok i framtiden
+ imorgon är det fredag
+ födelsedagsfirande för Abbie imorgon
+ fixa håret på lördag
+ på söndag kommer Johanna!!!!
+ på söndag får jag äta marabou och daim
+ hämta min lillebrors födelsedagspresent
- hämta min lillebrors födelsedagspresent

ATT VARA UTBYTESSTUDENT

Har tappat motivationen, att gå till skolan imorgon är minsta jag vill göra. Och plugget? Jajo word filen är ju öppnad och ligger fint nere i menyn. Kanske känner jag såhär för att jag har varit instängd i huset i typ 2 dagar, förutom nu ikväll då jag åkte iväg med värdföräldrarna och handla mat. Kanske är det för att jag inte har umgåtts med någon, Sofie har jag inte träffat sen i måndags. Har bara smsat lite, inga roliga SMS dock så nu har jag det att oroa mig över!

Visst jag borde tycka det är jättespännande här att få gå på High School - och det är det. Men samtidigt är det bara skola och skolan är aldrig speciellt kul när man har gått i en ny skola ett tag, vintern närmar sig och högen av läxor bara växer. I början av min tid här var allt så nytt och intressant, nu efter mer än en månad har det blivit min vardag. Saker och ting är inte lika spännande (förutom high-school dramat) och jag kan säga att jag saknar det svenska skolsystemet. Sjukt tråkigt att ha samma schema varje dag, börja samma tid varje dag och sluta samma tid varje dag. Det ända positiva är att dagarna går fort.

Förhoppningsvis blir det bättre imorgon när jag kommer iväg till skolan igen och får träffa lite fler människor än bara mina värdföräldrar!

Nu måste jag snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Måste duscha (och förövrigt har något sjukt konstigt hänt med mitt hår, är helt fettigt och äckligt efter att jag duschat, fast jag sköljer ut allt ordentligt) hinna äta frukost för skolan frukost är sjukt nasty och kleta på lite smink och se någerlunda normal!

AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaa, allt är bara jobbbbbigt. Är glad iallafall att Johanna (en av familjens förra utbytesstudent som var här 07/08) kommer på söndag. Hon är från Sverige och har lovat att ta med Daim och Marabou till mig. Ska bli skönt att få prata lite med henne. Hon har ju trots allt varit i samma sits (t.o.m. samma sovrum) Kanske hoppar ner i hennes resväska och följer med hem?!!?!? Nej, vafan jag är ingen som ger upp såhär lätt... tror jag!

GOD NATT

p.s.
MAMMA, har du lust att köpa den senaste VeckoRevyn-tidningen och skicka över till mig? Och svenskt godis såklart, och min säng, o häst, o gerts mat, OCH SVENSKA MÅTTSATSER, och gärna dig själv om du får plats!

min adress här är:
Julia Rosén
1274 Hawley Street
Jesup, IA 50648
USA


Okt. 6, 2010

Idag känner jag mig mycket piggare så imorgon blir det skolan. Det enda är att jag vet att jag har massor att ta igen. Men det är smällar man får ta, är ju bara två dagar och sen är det helg. Och som vanligt har jag massa roligt inplanerat i helgen med härliga vänner. Just nu sitter jag och väntar på att sista tvätten ska bli klar, därefter ska jag titta på det nya NCIS avsnittet. Nu piper tvättmaskinen. Later!

p.s. skicka även iväg ett mail idag (mottagare:hemligt tills vidare) håller tummarna!!!
p.s.2. tack för hjälpen via skype mamma med tvätten! love u


TISDAG

Nu ska jag sova, klockan är inte ens halv åtta. Och inte mår jag mycket bättre, känns som om huvudet ska sprängas, jag blir trött och anfådd av minsta lilla (idag var det att gå i trappan och ta en dusch) och jag fryser och svettas hela tiden. Men som mina kloka föräldrar sa så är sova den bästa medicinen. Vi får se, hoppas dom har rätt, vi hörs imorgon. och sorry för tråkig uppdatering. PUSS.

100 OM MIG

hundra frågor om mig

001Berätta något vi kanske inte vet om dig? hatar skräckfilmer
002Hur lång är du?  166 cm
003Är du kär i någon? nej
004.Önskar du att du bodde någon annastans? Förtillfället, hemma i Sverige
005Vad är du rädd för? mörker, mördare/våldtäcksmän/småkryp
006vilken film såg du senast? the last song
007vilket är ditt  favorit tv-program? NCIS/Desperate Housewives/2 & ½ men
008 vad äter du helst? god mat
009När är du som lyckligast? när jag har familj & vänner runt omkring mig och mina djur. Så i stort sett varje dag
010Vad tycker du om Stockholm?  Mycket fin stad
011Vad har du för smeknamn? Sweden, Julia
012Vilken är din favoritlåt? only you can save me - darin
013vad är du beronde av? min häst, fina vänner & familj
014Vem saknar du just nu? min häst, stallet, familj och vänner, Sverige!
015Vad får du oftast komplimanger för? mina ögon
016Hur många piercingar har du? ett i var öra
017Hur gör man för att få dig intresserad av någon? vara dig själv, få mig att lé och se bra ut i mina ögon
018Hur får man dig att bli imponerad? göra något häftigt, visa dold talang kanske
019Vart bor du? USA
020Vad har du för mobil? swe: sony ericson satio, usa: motorola
021Vad är ditt mål i livet just nu?  att klara mitt USA år
022 Hur svarar du i telefonen? usa: hello, swe: hej det är julia
023Sover du själv? japps :(
024Hur känner du dig nu? trött, sjuk, hemlängtan
025Vad tycker du om dina fötter? bra att ha
026Vilket husdjur vill du helst ha? min katt i usa och min häst i hagen utanför mitt fönster
027Favorit dryck på morgonen? mjölk på vår/sommar, varm choklad på höst/vinter
028När brukar du oftast gå och lägga dig? för sent
029Är du blyg? beror på situationen
030Sysslar du med någon idrott? usa: vollyboll (säsongen snart slut, tack o lov, då blir det gym) swe: ridning
031Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? en del
032Vad längtar du till? 3 juni 2011
033Har du bra vänner och äkta vänskap? ja
034Om fem år..  har jag precis avslutat mitt young rider år med ett SM guld i bagaget eller lägenhet på manhattan, bra jobb och snygg pojkvän (om man får drömma lite)
035Om ett år? går jag i åk 2 på gymnasiet, har en/två storhästar kanske, pojkvän.
036Vad samlar du på? amerikanska småmynt
036Vem ringer du när du är arg/ledsen? mamma, pappa
037Har du strumpor på dig nu? nej
038Är det okej att gråta? självklart, släpp tårarna lösa
039När grät du senast? idag (liiiite mamma, lugn)
040Bär du glasögon eller linser? glasögon
041Vill du ha barn? ja
042Är du bra på att laga mat? findus färdigmat? SJÄLVKLART
043Är du flygrädd? nej
044Hur vig är du? som ett kylskåp
045Vilken är din favoritglass? daim/ben&jerry
046Tror du på ett liv efter döden? nej, men jag hoppas
047Tror du på spöken?  i usa ja, inte i sverige
048Bor dina föräldrar tillsammans? nej :(
049Röker du? nej!
050Hur ofta tränar/motionerar du?  ungefär varje dag
051Vad är det viktigaste i livet?  att vara nöjd med sitt liv, lycklig
052Vad blir du glad av? spntana komplimanger, mina vänner, familj, hästen, bloggkommentarer (dom flesta)
053Vilken är din favoritdryck? cola
054Vad har du helst på fötterna? bekväma high heels eller converse
055Vad klär du dig helst i? jeansshorts, converse, slappe t-shirt, solglasögon
056Vad klär du dig aldrig i? utsvängda jeans!
057Sparare eller slösare? just nu, sparare till mall of america
058 är du en morgon - eller nattmänniska? inget av det
059vad är ditt favoritgodis? surisar, marabou
060Vilken är din favoritfilm?  bridget jones
061Vad vill du jobba som om du fick välja alla jobb i världen? färdigutbildad? advokat, annars hoppryttare eller nått inom mode
062Hur ser din familj ut? mamma, pappa, styvmamma, styvpappa, lillbror, lillasyster (samma pappa), en katt, fyra styvsyskon och min häst
063 har du pojkvän? neeej, (kontaktannons nästa...............??)
064Hur är din dröm pojkvän? snyggsöt, lagom musklad, snäll, omtäksam, romantisk.
065Hur många barn vill du ha? ett eller två
066Vilken är din favorit årstid? sen vår, sommaren
067Beskriv ditt favorit väder: när man går ut genom dörren, hoppar på cyklen i jeansskjort, converse, slappt linne, solglasögon ner till stan för att umgås med vänner och känner solen strålar mot din bara hud.
068Spelar du något instrument? nej
069Gillar du att sjunga? ja
070Tycker du att du är unik? såklart......
071Vad är det fulaste plagget du äger? kommer inte på något
072Är du nöjd med ditt namn? ja typ
073vad skulle du vilja heta? vet inte
074Vilken ålder vill du helst vara just nu? 18 år 1 månad & 8 dagar
075Nämn några av dina favorit-bloggar:  hanna, tuva, blondinbella, kenza, jannie, jonna, min egen
076Har du ett lyckonummer? vilket? 12
077Vilket är det vackraste språket du vet? Manhattan-engelska
078Vilket är det läskigaste djuret du vet? spindlar
080vad brukar du sova i?  underkläder, t-shirt
081 vilken är din favoritbutik? h&m, pacsun, VS
082Vilken är din favorit högtid? julen
083Vad är viktigare för dig, att ge eller få julklappar? ge!
084Hur många timmar sover du per natt? för lite (fast inatt var det 13 timmar!)
085Är du rasist? hell no
086Vad tycker du om blondinbella? en härlig tjej men båda fötterna på jorden som har jobbat sig till var hon är idag - min förebild!
087Några få bästa vänner eller många mindre bra vänner? några få bästa!!!
088Brukar du festa? inte precis
089Vilken kändis gillar du minst?  pass
090Vad har du för skostorlek? 39-40
091sofi fahrman/elin kling/linn gustafsson? SOFI!!!
092Nämn några av dina favorit pojknamn: jonathan, oscar, victor
093Vad vill du ha i klädväg just nu?  snygga höst och vinter kläder.
094Vilken blogg har du läst längst? förmodligen blondinbellas
095Vad heter du i efternamn? Rosén
096tycker du om läsk?  ja
097Är du bra i skolan?  ganska
098Tycker du att du är klok?  nej
099Beskriv den perfekta sommardagen: vaknar av att solen strålar in genom fönstret, morgonritt med hästen, in till stan och äta brunch, en liten shoppningsväng med en härlig vän, utgång på kvällen.
100 Hur länge tänker du blogga? sålänge det är kul.


LYSSNA PÅ DIN KROPP!

Jaha, hemma från skolan - igen! Mår skit, hela natten har jag frysit och sedan svettats, sen frysit lite till och därefter svettats... Tror det är en släng feber jag har åkt på, eller så är det reaktionen av tabletten som jag testade igår, en allergitablett mot det speciella gräset dom har här som jag kanske ine tåler då jag har varit förskyld och haft rinniga ögon sen jag kom hit för 5 veckor och 1 dag sedan! Jag har iallafall sovit hela förmiddagen och nu ska jag ta någonting att äta, fast jag egentligen inte har någon apptit, men nått måste jag få ner i magen.
Så nu vet ni iallafall hur jag har det just nu, men jag hoppas kunna vara på benen så jag kan gå till skolan imorgon. Har värsta ångesten redan då jag har missat två skoldagar! Vi hörs, PUSS

HOME AGAIN

Hemma igen, mitt rum är nystädat och nu ska jag hoppa i säng. PUSS


ABOUT ME

10 FAVORITER
Färg: svart, militärgrönt, blått
Mat: Pommes och kött 
Band: Coldplay, Oasis
Artist: Robyn, Oskar linnros, Erik Hassle, Bruno Mars, Darin
Film: Bridget Jones 1 & 2
Sport: Ridning.
Årstid: Sommar.
Veckodag: Lördag.
Glassmak: daim.
Tid på dygnet: mitt på dagen på helgen/lov/semester/skolfria dagar.

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: glad, trött, småstressad
Smak: pringels sour cream & onion
Kläder: mjukis x100
Bakgrundsljud: musik från spotify
Nagellack: inget
Tid: 18:31 (amerika-tid)
Omgivning: inte mycket, sofie i rummet brevid
Irritationsobjekt: förkylningen och at jag är sä jäkla trött

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina nära vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja, de har väl typ alla gjort någon gång?
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Nej
Kysst någon du inte känner: Nej

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Sofie, Elina, Cherie
Du tycker om: för många för att bara kunna nämna tre.
Du inte gillar: hemlis


2 VAL
Kaffe eller te: varm choklad
Vår eller höst: Vår

1 ÖNSKAN
att min familj och vänner från Sverige kunde vara här tillsammans med mig.

listan hittad hos en av mina favoritbloggerskor


IDÉ BY KENZA



Villken gillar ni bäst? Min är 1an, lagom och ledigt! :)

THEY WON!





Fyfan vad jag är stolt just nu, Viarp vann, var ett halvt poäng från finalen och Lorett och Tina har gjort jättefina rundor. Under alla mina år jag har varit med i Viarp har jag aldrig varit med om att vi har vunnit allsvenskan. Helt sjukt. Nästa år hoppas jag vi gör favorit i repris får då ska jag banne med vara hemma i Sverige!! PUSS på världens bästa ponny (och ryttaren var inte så dålig hon heller ;)

TINA AND LORETT IN THE WARM UP CLASS



En film från förklassen, 4 fel men en mycket bra runda. Dom är med i laget och jag ska hålla alla mina tummar när jag nu ska sova igen, blir förmodligen skype senare med stallet. NU: god natt!!
IOWA-tid: 04:50

I'M TO TIRED FOR THIS NOW





Okey, tänkte bjuda på bilder från kvällen, men insåg snabbt att jag inte orkar, klockan är kvart i ett på natten här och jag kom hem runt 12. Kul har v haft och bilder får ni se imorgon. Om tre timmar ringer klockan igen. ALLT för min ponny... Vi hörs. PUSS

HIT THE LIGHTS



skinnjacka, jeansskjorta - hm, byxor - pacsun, converse


IF I HAD YOU



Vad gör vi? Nu kör vi, kvällen börjar med hockeygame i Waterloo och sen får vi se vad vi hitte på och hamnar. LOVE!

I'M SO HAPPY RIGHT NOW





+ Lördag
+ God frukost
+ Jag hittade hela säsong 7 av NCIS på nätet
+ Ikväll är det hockeygame
+ Imorgon tävlar lorett & tina
- Att Jonna inte var inne på skype 8 imorse när jag gic upp
- Att jag har plugg att ta itu med denna helgen

JESUP J-HAWKS, JESUP J-HAWKS!!!



Lagom bra bild på min första egna J-Hawks t-shirt. Överst står det Jesup, J-Hawks, 2010 och Volleyball! 10 dollar, som hittat!


BLOGLOVIN

Följ min blogg med bloglovin

OCTOBER 1, 2010





Första bilden är när jag och Sofie satt i min säng med datorerna och pluggade och bild två är presenter som jag fick av vollyboll laget då jag är en Senior!


SISTA SEPTEMBER

Bilderna är från den dagen jag lämna Sverige och min familj (eller Danmark, men whatever!)


Utanför Kastrup halv fem på morgonen! (p.s. då jag steg upp klockan 03.00 på natten var utseende det sista jag tänkte på;)

Jag och lillebror, fler bilder orkar jag inte ladda upp idag. Klockan ringer 05.30 imorgon.

Lång dag idag, varit i skolan från 08.00 och kom inte hem förän 19.30
Direkt efter skolan var det vollyboll matcher hela eftermiddagen och kvällen. Jag spelade inte då jag inte har mått så bra denna veckan, och laget förlora ändå så.. Tråkigt, menmen. Klockan har precis passerat halv tio och imorgon har jag Vollyboll träning kl 06.00 Jag kommer vara dööööd imorgon när klockan ringer, urk!! Men ska bli skönt att kunna åka hem direkt efter skolan. Så jag lär vara hemma vid 15.30. Loggar in på skype så fort jag kommer hem! Nu ska jag äta ett äpple och sen sova. Vi hörs. PUSS !

p.s. idag har jag varit i staterna i EN MÅNAD! plus att det är en månad kvar tills min lillebrors 15-årsdag! <3


RSS 2.0