midnatt + 7 manader

Efter att ha stadat toaletten, dammsugit mitt rum, tittat pa en 40 min (!!!) lang video fran Tinas och Loretts hopptraning ar det dags for mig att sova. Torsdag imorgon och da kommer Waldorf (ett musik college tror jag) till oss och sjunger, aven vi i koren ska gora ett litet framtradande, skont att komma ut ur klass sadar mitt pa dan.
Track gar fortfarande atahelvete.. benhinnorna fortsatter gora ont! men det loser sig val. Pa lordag kl 8 rullar bilen till Minneapolis, JAG LANGAR!!

J.

9 veckor kvar, 2 manader pa lordag

Pa torsdag har jag 9 veckor kvar! Hor ni hur lite det ar? Har varit har i over 30 veckor och dom har bara flugit forbi.. Idag i skolan sa skrev jag ner allt jag har kvar nu, vecka for vecka sa tankte dela med mig av den

v. 13 (Denna veckan)
Minneapolis till helgen med vardfamilj + bastis
v. 14
Nora och Josephine kommer tillbaka och halsar pa (Gamla utbytisar som varit i min familj tidigare)
v. 15
PROM
v. 16
South Dakota med Sofie och Morgan
v. 17
Min birthday, spring concert och 8 mander!
MAJ
v. 18
Fixa och trixa infor Sverige besok
v. 19
PAPPA STELLA + TINA KOMMER TILL JESUP + graduation
v.20
Minneapolis igen med familj, vardfamilj + Sofie. Pa lordagen aker famlijen hem igen
v. 21
Sofie aker hem...... :"(
v. 22
Jag aker hem + KM i hoppning med Lorettan

arizona part: two


On our way to Sedona

Palmen utanfor Kris och Johns hus

CUBS

Jag och Morgan

Kaktus

Sedona

You know you are a Swede living in America when..

  • You just love to ‘fika’, and know that it is an activity that is meant to last for hours and is not the equivalent of going for a coffee.

  • You brag about the free healthcare and the free school system to every non-Swede that you have a political conversation with.

  • You have absolutely no idea what is meant by” Swedish massage” that keeps being advertised as a hot item in spas all over the world.

  • You feel bad if you’re not outside on a sunny day.

  • You go seriously sentimental when entering an IKEA store, outside the borders of Sweden.

  • Making fun of Norway is a national institution. And vise versa.

  • You get guilty conscience from throwing things in the dustbin that could have been recycled.

  • You constantly have to point out that not EVERYONE in Sweden is blonde, in fact you add that most people are not.

  • You know almost every other country in the world as well as most capital cities, or have at least studied this for a Geography test.

  • You actually miss “Knäckebröd” when you are abroad but never eat it in Sweden since it's too dry

    - You insist that Swedish chocolate is the best in the world, despite what the Belgians and the Swiss might say

    - Every time you see a Swedish brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your friends (with bottomless pride in your voice)

  • People say your name in fifty different ways, but no one can get it right.

  • You seriously want to hurt non-Swedes who ask "how's life in SWITZERLAND?"

  • var ska jag fira pask iar?

     

    en ledtrad? jag ska till stallet ni ser pa bilden ;)
    GISSA PA NU!!!

    btw, tack for allt "stod" jag fick pa inlagget dar jag skrev att jag sakna lorettan jattemycket just nu....!

    dagens

    Dagens vill ha: denna helgen da jag aker till minneapolis
    Dagens klädsel: mys
    Dagens smink: inget
    Dagens frisyr: inget speciellt
    Dagens låt: Adam Lambert - If I had You
    Dagens saknad: MIN FINA PONNY
    Dagens dummaste: att jag inte börja plugga tidigare
    Dagens misslyckande: -
    Dagens drog:
    chips
    Dagens köp: -
    Dagens godis: twix
    Dagens humör: trott.

    och till pappa for att du ska lugna dina nerver lite. anledningen till att part 2 inte har kommit upp an ar for att bilderna ligger pa den stora stationara datorn, min svenska rosa dator har jag lanat ut till Sofie och plus att det tar sjukt lang tid att ladda upp bilderna och du har redan sett dom pa min facebook! - till er andra sa ska jag forsoka lagga upp dom imorgon i skolan da det gar snabbare dar.


    varldens basta





    No words can describe how much I miss you right now, I love you <3


    arizona part: one


    Byebye huset







    Iowa



    Colorado

    Me and baby Stella

    Forsta rundan bilder fran min AZ-resa som var sa himla underbar och fantastisk!! :D Fortsattningarna kommer en annan dag! Sofie kunde inte stanna over i helgen och Dennis och Carol ar pa brollop sa min kvall och natt spenderar jag hos Kara. Puss

    hemma

    Hemma igen, landa i Cedar Rapids runt 5-tiden. Var jattetrakigt att lamna Arizona for det har varit en jattebra resa och verkligen underbart! Just nu sitter jag i skolan, darefter ar det traning och sen ska jag hem. Imorgon far jag tillbaka min dator som har varit hos Sofie. Till helgen kan ni vanta er bade bild och videobomb. Plus i kanten ar att Sofie ska bo hos mig hela helgen. :) WIHO!!

    fred ut / J.

    the day before

    Spenderat massor utav kvalitetstid med bästis hela helgen. Varit jättemysigt. Idag sov vi till 12 (trodde kl va 11 men kom på att vi ändra klockorna inatt så nu är det 6 h mellan här och Sverige) Gick upp, käka frukost. Sofie stack bort och sola och jag skypa med mamma och pappa. När hon kom tillbaka fika vi på nybakta bullar, gick på en 40 min runda med hundarna, snacka skit och hade det mysigt. Sen börja vi packa, prova outfits och städa mitt rum. Vi körde hem henne vid 9-tiden ikväll. Så nu har jag allting packat och ordentligt tack vare Sofie, själv tyckte jag inte det var lika kul och packa med tanke på att Sofie inte kommer följa med. Just nu ligger jag i sängen och tittar på finalerna från SM i hoppning i helgen. Min tränare Chanette Bellanders dotter Ellis vann Young Rider finalen med Mercedes, en häst jag red i somras och som var livrädd för att gå över bommar, jag prova faktiskt och hon börja studsa och ha sig, haha. Men nu såg deras runda jättefin ut :) Sen även Grattis till Tina och Masterpiece som tävla lokal dressyr idag och kom fyra i LBn och gjorde en jättefin debutrunda i LA:1

    Nu måste jag stänga ner och sova, ska upp imorgon och gå i skolan innan vi kör till tha airport 2.30 Jag kommer INTE ta med min dator till Arizona eftersom jag bara har ett handbagage, att checka in va dyrt. Sofie kommer passa datorn för hennes är sönder så kanske får henne att skriva ett litet inlägg. Jag kommer ha med min svenska telefon. Och för er som undrar, tidsskillnaden mellan Arizona och Sverige är 8 timmar.

    Puss och ha det bra så hörs vi nästa onsdag den 23 Mars!

    promenad

    Jaha, ska kanske uppdatera lite här? Har väl inte hänt så mycket, eller igår åkte jag, Sofie och Dennis till Rochester, Minnesota för att möta upp Kendall och Shantell för lunch. Var väldigt trevligt. Sofie sov över inatt igen och nu ska vi ut på en promenad med hundarna och få lite frisk luft, vädret är jätteskönt ute :) Vi hörs ikväll. puss

    good night

    Satt och lekte lite med designen nu ikväll. Tycker det ser mycket bättre ut nu. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag sova. Fredag imorgon!!!! wihoo

    torsdag

    Sitter hemma i soffan, tittar på How I meet your mother och chillar med hundarna. Dennis är på skolan och delar ut sitt pris då det är Award Night. Imorgon är det äntligen fredag. Sofie sover över och på lördag kör jag, Sofie och Dennis upp till en stad i Minnesota för att luncha med Kendall och Shantell. Ska bli kul att träffa dom igen. Sen måste jag även berätta ett roligt skämt som Caitlyn har gått och sagt hela dagen i skolan. Okej, så jag antar att dom flesta vet vem Charlie Sheen är?

    - How much kokain did Charlie Sheen do?
    - Enough to kill 2 ½ men

    så jävla bra, hahahha lol!


    snö

    Nu ska jag gå och lägga mig, det snöar ute, det är mars månad, INTE OK!! blöö
    måndag måndag måndag...

    + alla bilder jag lagt upp den senaste tiden
    + åker kanske till minneapolis till helgen med Sofie och Dennis!!

    saturday part 2


    Så kan man också åka bil..

    Över Mississippi River och till mamma som undra, Nej vi åkte inte båt



    Sofie kände sig som hemma

    Vi båda peka ut var vi bodde, en bra bit ifrån varann...

    Cool snubbe

    Gästbok

    Sofie säger: Håll koll så det inte kommer några människor och kliver upp där det står "Se men inte röra" När hon hoppar ner därifrån hittar vi övervakningskameran riktad mot oss..

    Jag hitta ingen svensk flagga så var amerikan istället <3



    Nu har ni sett nog med bilder från vår lilla tripp i lördags. Än en gång är det för sent för mig att berätta vad vi hitta på för nu närmar sig klockan halv elva och efter både skola och track practice är jag måtligt trött och sliten och det är bara måndag. Men jag ska inte klaga, om en vecka har jag landat i ett soligt och varmt Phoenix <3

    germany


    Stella

    En lift

    Min lillebror

    Tuffingen

    Delar med mig av lite bilder fran min familjs skidsemester i Tyskland, pappa la upp lite bilder pa facebook och jag ville visa er oxa. Hur cool ar inte min lillasyster pa 5 ar som aker alla stora backar?!

    saturday part one


    Hundarna följde med på vårt lilla äventyr igår.

    Jag träffa Lassy

    Aarikka åker bil

    Mississippi River

    Fisk och jakt affär i Wisconsin

    Jag och den fulaste fisken ever

    Sofie och älgen

    Back home in Iowa

    Jag berättar mer om dagen en annan dag, nu har jag verkligen inte tid. Men helg har gått i ett. Vi kom hem vid halv nio igårkväll, jag och Sofie titta på film och sen gick vi o la oss. Idag gick vi upp runt halv 12 och jag skypa lite med pappa. Vid halv ett åkte jag iväg med min prom date, hans storebror, hans flickvän (min kompis), deras mamma och Sofie till the mall för att välja ut Tuxedos inför Prom och vi var hemma igen strax efter tre. Skypa med mamma, åt omelett till middag, titta på film, Sofie åkte hem, jag och Dennis titta på Forrest Gump och nu ska jag sova. Imorgon blir det skola och track. Vi hörs. Puss

    fredagkväll

    Idag efter skolan åkte jag och Sofie till Waterloo för lite shopping, jag handla inte så mycket till mig själv utan mest presenter som jag hoppas kunna skicka hem så snart så möjligt :) Nu ska vi gå och sova för imorgon ska vi åka till ett norskt museum och en liten (med betoning på liten) tripp till Wisconsin längst Mississippi River :) Kommer bli mysigt. Hörs imorgonkväll med bilder och kanske en och annan video. God Natt!

    när vi åkte skidor


    Kara var redo att åka skidor..

    Jag i liften med mina glasögon som satt aldelles för långt ner..

    <3



    Jag i svart, Kara i gult och Nick som skriker.. hahah

    ironic



    Favoritlåten just nu. På tal om musik så sjöng jag upp idag för ett solo till våran Spring Consert den 26 april. Jag hoppas verkligen att jag får det, hade varit grymt kul! Håll tummarna för mig är ni snälla. Nu ska jag sova, God natt!

    löparskor





    Åkte till Cedar Falls idag och skoaffären Runners Fit. Verka vara en jättebra skoaffär, jag fick prova olika löparskor och sen springa på löpband så hon kunde se hur jag rörde mina fötter. Det slutade med att jag vandra ut därifrån med ett par löparskor för 90 dollar (runt 580 kr) som enligt henne skulle vara jättebra för mina fötter och knän så det får vi väl lita på. Frågan är hur jag ska få hem allting i juni.. sen jag kom hit har jag köpt 6 par skor. hehehe. Nu ska jag ner och titta på American Idol!

    hm..

    pappa sager JA och mamma sager NEJ.....


    skolfoton


    btw, ja det var innan jag visste vad make-up vad......


    Carol hämta idag ut mina skolfoton som jag tog i början av läsåret här borta. Jag tog dom endast för att jag inte hade några Senior Pictures. Men det har jag nu. Så en fråga. Ska jag behålla dom eller lämna tillbaka? Har inte betalt dom än och bilderna kostar 32 dollar och innehåller bland annat två stora bilder, massor utav små "pass" foton m.m. Jag bryr mig inte så mycket men tänkte att kanske mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, jonna. Ja hela högen va intresserad? Så va säger ni. BEHÅLLA ELLER LÄMNA TILLBAKA!? måste veta asap!
    Nu ska jag titta på harry potter, äta äpple och dricka vatten innan jag somnar! Practice idag var döödlig!

    p.s. pappa, jag tror du glömde logga ut från skype innan du gick och la dig, du står som online just nu (3:44 Sverige tid) ;)

    RSS 2.0