SAVE TONIGHT, TOMORROW I'll BE GONE

Nu lämnar jag landet, eller om typ 4 timmar då klockan ringer. 03.30 kör vi hemifrån mot Kastrup. Vi kanske hörs i Amsterdam eller Minneapolis. Hur som helst, ha det bra i Sverige så ses vi nästa år. PUSSSSSSSSSSSS

ÅRETS SISTA TÄVLING

Sitter just nu i bilen påväg hem från tävlingen. I 105 kom jag 6a och var dubbelnolla och i 110 blev det 8 fel, men Lorett har varit jättefin :) Jag har precis pratat med Dennis, min värdpappa på Facebook chatten och han sa att dem andra eleverna i skolan hade frågat efter mig. Känns bra att dom vet att jag kommer, hihi. Nu är vi iallafall snart tillbaka i stallet. Då ska jag pyssla om Lorett lite och pussa på henne, säga Hej då till alla stallmänniskor därefter ska jag hem och göra mig iordning för ikväll ska vi äta middag hemma hos mormor och morfar med mina kusiner och allihopa. Ska bli jättemysigt. Ska fösöka ta lite bilder också. Slänger upp ett inlägg ikväll så vi hörs då. PUSS


FAMILJEN

Min värdfamilj består av värdmamma Carol, värdpappa Dennis och två vuxna barn som inte bor hemma. Dom har två hundar som är av rasen Bichon Frise Dogs och heter Aarikka och Wrigley. Jag kommer bo i en by/stad som heter Jesup och gå på Jesup High School. Tyvärr än såhär vet jag inte mycket mer om min värdfamilj. Har mailat med dom lite och hittat dom på Facebook.


(bild lånad från google)

Jag har även sett bild på huset och OMG säger jag bara, riktigt fint. Ser ut som ett typiskt amerikanskt hus. Som jag längtar!!! :D dock vill jag inte lägga ut bild här utan jag tar nog egna när jag kommer dit och frågar innan så det går bra. :) Nu måste jag sova, vi hörs imorgon. PUSS


FLYGTIDER

Somsagt, på måndag åker jag. Med väldigt kort varsel men det känns ändå jättebra. Jag kommer tyvärr att missa New York campet som Explorius anordnar, men vi har fått pengarna tillbaka och jag kommer till New York en annan gång. Jag kommer alltså flyga själv, vilket jag är nervös över, dock har jag flygit massor utav gånger innan, men aldrig själv.
Mina flygtider ser ut såhär:

Måndag 30 augusti 2010
06:45 Köpenhamn - 08:10 Amsterdam
10:20 Amsterdam - 12:25 Minneapolis
15:20 Minneapolis - 16:36 Waterloo

Allt har jag skivit i lokal tid, vilket betyder att när jag landar i Minneapolis är klockan egentligen 19:25 i Sverige och när jag är framme i Waterloo är klockan 23:36 i Sverige. I Amsterdam har jag två timmar på mig, känns bra. Sen i Minneapolis har jag tre timmar men där måste jag dessutom checka ut mitt bagage och tulla om det igen eftersom det är första stoppet i USA och jag ska vidare. Känns som jag skriver väldigt detaljerat men mycket av detta är för mig själv också. :) LATER!

p.s. jag hade besöksrekord idag också, över 70 unika! Jättekul, d.s.


PLACERING!

O-M-F-G!!!! Idag kom den, min placering, och om jag ska vara ärlig kom den som en blixt från klara himmlen. Detaljer kan vi ta senare, just nu hinner jag inte. Men iallafall, jag åker på MÅNDAG vilket betyder att jag missar New York campet men jag kommer dit senare. Jag kommer flyga själv och jag ska till Jesup, IOWA.

Nu ska jag skicka dom ett e-mail så skriver jag mer imorgon om mina flygtider och min familj som verkar jättebra! :D

LORETTAN



Snart ska jag ut till stallet för en liten hoppträning med Lorettan, men först MAT! Vi hörs ikväll eller imorgon, LATER

THE NAME OF THE GAME

hm, vad gör jag om dagarna när alla andra har börjat skolan?
vi kan ta idag som exempel, jag vaknar tidigt på morgonen på grund av att min mamma och lillebror lämnar huset vid halv åtta och speciellt tysta är dom inte (vet att mamma kommer läsa detta, love you) Efter det kan jag då inte somna om, jag sätter igång några avsnitt NCIS men tröttnar snabbt och här sitter jag nu och lyssnar på ABBA. Fundera innan att gå till affären men det blåser, städa mitt rum är jag för lat för plus att jag måste vila upp mig till min hoppträning ikväll :) Tror jag ska jobba lite mer med min bloggdesign, yes vi hörs senare people!  

CHECK



Om jag lägger huvudet lite på snedd och ler stort funkar det nog, eller ääää, skit samma. Det är bara mina 50 närmaste som kommer se :) Superroligt att ni hittar hit, därför får ni dagens PUSS bara för att jag är så snäll . Nu ska jag sluta skriva massa. Vi hörs. PUSS

TO-DO-LIST

Bara för att jag inte bara vill ligga i sängen, titta på NCIS och invänta ett telefonsamtal kommande vecka gör jag nu en liten to-do list inför "skolveckan" då alla i min omgivning börjar skolan imorgon eller redan har börjat, förutom lilla jag som inom 16 dagar flyttar från landet.

* Köpa Blondisbellas bok "Egoboost"
* Fika & bio med Cherie
* Börja packa
* Städa mitt rum
* Rensa bland mina kläder
* Hoppträning på Tisdag med Lorettan
* Komma på och köpa fler presenter till min värdfamilj
* Göra klart min bloggdesign
* Städa och tömma datorn
* Titta på NCIS

och jag börjar med det sistnämda, och veckan har inte ens börjat, bra jobbat Julia! Bara för det förtjänar du lite choklad. LATER!


RIGHT NOW

Min Facebook status just nu:
"16 dagar kvar tills sista avresedatumet, hmm.... blir jag en av dom olyckligt lottade som missar New York?!?! ny vecka imorgon, nu håller vi tummarna!!!"

TORSDAGSKVÄLL

Torsdagskväll. NCIS på tv3. Imorgon är det fredag. Imorgon ringer pappa till Explorius. Jag ska hålla alla mina tummar för en placering. Nu börjar NCIS igen. Jag loggar ut. Vi hörs. PUSS!

p.s. imorgon ska jag överraska mamma d.s.

FRÅGA

Nicole:
Hejsan! Jg älsar att läsa utbytesstudenters bloggar då jag själv vill åka på utbytesår :) Men jag har en fråga.. Har du inte blivit placerad än? För du åker väl snart? Eller har du kanske valt att åka på vårterminen ? Förlåt om du redan har svarat på de här frågorna innan, jag är bara lite nyfiken :) Lycka till i USA!!


Svar: Hej, va kul att du gilla min blogg och jag tycker absolut du ska åka! Svar på din fråga, Nej jag har inte blivit placerad än, och ja, jag ska åka nu i augusti förhoppningsvis. Som du ser har jag en nedräkning på min blogg och det är då Explorius (organisationen jag åker med) har sitt sista avresedatum. Så det ända jag vet är att jag åker inom 19 dagar. Tack så mycket :)

IKEA


Den underbara frukosten vi åt sista morgonen på kryssningsfartyget (innan vi samma dag gick i land) som under tre dagar hade tagit oss runt Bahamas öar där vi fick uppleva, snorkling i korallrev och simma med delfiner bl.a. UNDERBART!!
Miami, Florida, USA 2009

Nu hoppar jag i regnkläderna och åker till IKEA för att spendera dagen där med min farmor och faster. Imorgon åker nämligen min farmor till Spanien och kommer inte hem förän i slutet av september, så idag är det dags för mitt första hej då. Ikväll är det dags för terrängträning förhoppningsvis om det inte regnar mer. ciao


VEM ÄR JAG?



Nu har jag suttit och fixat med designen några timmar och då detta inte är något som jag egentligen kan så är jag nöjd. Har dock lite småändringar kvar.

Vem är jag?
Mitt namn är då somsagt Julia och jag är 17 år. Jag är en av dom lyckliga få som har fått möjligheten att studera ett år utomlands och för mig väntar ett år i USA. Var vet jag inte än då jag ivrigt väntar på min placering och att Explorius ska ringa som jag åker med. Bor i Skåne, utanför Helsingborg och har hästar som fritidsintresse och min stora passion i livet. Fast just nu är jag inte jättepigg på att åka då det ösregnar utanför mitt fönster...

Nu ska jag hoppa i ridkläderna och gummistövlarna och åka till stallet. Vi hörs ikväll, PUSSS!

HELLO

Hej och välkomna till min nya blogg (igen!) Denna bloggen kommer jag främst använda som min USA blogg, då jag inom kort ska flytta till andra sidan pölen. :)

RSS 2.0