RANDOM BILD


En Lampa!

Nu ska jag gå och lägga mig och titta på NCIS avsnitt 2 av säsong 8!! Jag ser det här !
Imorgon är det torsdag - en dag närmre helg! PUSS

MIN FÖRSTA VIDEOBLOGG


SJUK



Jaha, intressant tisdag. Har idag varit hemma från skolan, sjuk som en filbunke! Halsen svider, näsan är täppt och huvudet håller på att explodera. Men har varit tvungen att plugga lite ändå. Det enda positiva var att jag kunde skypa med min familj utan att dom skulle behöva stanna uppe till midnatt. Har nu på kvällen även tittat på första NCIS avsnittet på säsong 8, säsong 7 har jag inte sett än men det tar vi senare, hihi. Sen tittade jag och Sofie på första avsnittet av säsong 7 på Desperate Housewives, gosh I love webb-tv! Ojuste har även tittat på Style by Kling! Mycket bra program. Nu ska jag dock gå och lägga mig och titta på nått bra program igen och därefter sova. Imorgon måste jag dra mig till skolan, vi hörs svedala.
xoxo

LÅTAR SOM FÅR MIG TÄNKA PÅ MITT UTBYTESÅR













Detta ska bli det bästa året nånsin!

AMANDA vs JULIA

 
Vackra Amanda Seyfried.

Vad tycker ni!? Är vi lika som folk säger...?


26; SUNDAY

Dagens vill ha: längre hår, pengar, en flygbiljett till New York, ny hårfärg
Dagens klädsel: titta här.
Dagens smink: mascara, puder och nått mer. inte så bra på de där.
Dagens frisyr: tjena mittbena!
Dagens låt: Adam Lambert - If I had You
Dagens saknad: sverige, familj & vänner, hästen, marabou choklad
Dagens dummaste: att jag inte börja plugga tidigare
Dagens misslyckande: -
Dagens drog:
Dagens Låt!
Dagens köp: -
Dagens godis: räknas kakor!?
Dagens humör: glad.


SENIOR



















Smakprov på bilderna Sofie plåtade på mig innan, anledningen till att vi tog massor av bilder på mig är för att jag är Senior och då ska man ta Senior Pictures ! Själv är jag nöjd med bilderna, vad tycker ni? Vilken ska jag välja till att ha med i Yearbooken?

LORETT TILL ALLSVENSKAN


+


Nästa helg debuterar min lilla ponny i viarps lag i ponnyallsvenskan. Min underbara vän Tina ska rida henne. Tina rider även hingsten Masterpiece som jag hade för ungefär ett år sedan och då han är för ung för att gå allsvenskan får Lorett göra en insats :) Själv önskar jag att jag hade kunnat vara med och coatchat men ska få både bilder och filmer så jag tror jag klarar mig! Självklart kommer jag dela med mig av filmerna här. På Tisdag ska dom även hoppträna för Hanna. Då jag vet vilken duktig ryttare och hästmänniska Tina är litar jag fullkomligt på henne. Detta kommer dom två göra jättebra! PUSS PÅ ER BÄGGE!

LAST NIGHT


Våra kakor!


Nerds


Tack Line, du rädda mitt liv!


Movie Night


A Walk to Remeber såg vi!


LÖRDAG 25







Sitter just nu hemma hos Sofie. Från och med idag och en vecka framåt ska jag bo hos henne då mina värdföräldrar är iväg i Minnesota. Ska bli mysigt! Just nu är vi båda jättetrötta och ska snart sova, igår kom vi inte i säng förän halv 2 på natten då Sofie sov över hemma hos mig. Imorse skulle hon egentligen iväg på Cross Country träning kl 07.00 men vi vakna inte förän 08.30, haha, lagom trötta! Jag skypade med Sverige i förmiddags också och fick prata med Mamma, Gert, Pappa, Tina, Stella, Jonathan och Farmor! Kan meddela att jag inte har hemlängtan och trivs som fisken i vattnet. Vid halv två tiden körde Carol in mig och Sofie till mallet i Waterloo, shoppning stod på schemat. Jag inhandla byxorna som ni kan se på bilderna, älskar dom. Köpte även den svarta tröjan och ett vitt linne. Sen har jag idag förtjänat Världens-Bästa-Storasyster-priset!! Vad ni är får ni veta snart, dom enda som vet är Mamma och Pappa men dom ska inte säga någonting!!! Vi har även varit på Wal-Mart där vi träffa Abbie, och samtidigt bestämmer med Nick att vi ska gå på bio. Sagt och gjort, han hämta upp mig och Sofie och vi stack iväg på bio, Abbie följde också med. Vi såg Easy A. Annorlunda film men jag kan absolut rekommendera den! Vi hörs...

HEMTREVLIGT





Har börjat jobba på att få mitt rum här borta mer hemtrevligt. Listan till vänster är saker som jag vill göra i mitt liv! Onödigt inlägg men det är lördag, underbart och jag njuter av varje dag. Rätt som det är sitter jag hemma i Sverige igen så varför längta hem till samma vardag man har levt i 17 år när man bor i USA, går på High School och lever the american dream!?

MIN PONY












Bilderna är från dagen innan jag åkte till USA, våran sista tävling tillsammans 2010. Fotona är tagna utav bästa TINA

Har en saknar-min-ponny-väldigt-mycket-dag! Nu ska jag sova, torsdagen update blir inte mycket roligare än såhär, take it or leave it!

xoxo
julia

MORGON

Skolan börjar om 45 minuter. Vi hörs ikväll.
xoxo

DAG 23

 
 

Slutade skolan idag 13:15. Hade en kortdag vilket betyder att dom iprincip kortar ner alla lektioner. Det var riktigt skönt med en sån här dag. Speciellt eftersom jag försov mig imorse och vaknade 07:45 när jag börjar 08:15. Men det löste sig bra och jag kom i tid. Sen jag kom hem från skolan har jag städat mitt rum och pluggat. Nu har jag tagit en liten paus och för andra gången börjat läsa Blondinbellas bok Egoboost! Jag tror det är en sån bok som jag personligen bör läsa om med jämna mellanrum när man känner sig nere så det blir peppande. För mig är det inte bara en "Läsa en gång i livet bok" Idag hoppade jag dessutom över min vollyboll träning då jag är grymt förskyld, har ont i halsen, problem med mina knän och allmänt häning. Ikväll ska jag gå och lägga mig i tid så jag är ordentligt utvilad inför skolan imorgon då det är vanlig skoldag (vilket är alldeles för länge) plus 2 timmars träning efter det och på fredag har vi Biologi test, om vad? Jag har ingen aning! Idag skulle jag även gått på Kara Coffee Club (om jag hade hunnit efter träningen) men då jag missade träningen och hade helt glömt bort det tills Sofie skrev till mig på Facebook chatten kommer jag inte gå. Känns fel då jag inte tränade plus att jag inte alls är på topp för Coffee club, haha! Men nån dag ska jag gå på det, kan nog bli väldigt kul och man behöver inte ens gilla kaffe ;) Nu dör snart min dator så ska stänga ner här nu och fortsätta läsa min bok och därefter plugga. Tittar kanske in innan jag går och lägger mig.

P.S. Har även Skypat med Pappa och Jonna idag, mysigt!

VISIT COLLEGE TOMORROW







AHHHH, ser ni hur mitt hår ser ut på bilderna?!?!?! måste få en tid till färgning till helgen, detta håller icke! Iallafall, idag har jag varit här i tre veckor, måndag är den jobbigaste veckodagen för mig utan tvekan. Har alltid tyckt den var jobbig även när jag var hemma i Sverige men just nu gör det ju inte saken bättre. Vollyboll träningen idag gick inte bra, mina knän börjar göra ont igen, riktigt ont. I slutet av träningen började jag gråta, så ont gjorde det. Skippa sista halvtimmen av träningen idag för att spara på dom tills matchen imorgon och då ska vi även tejpa och greja och hoppas det hjälper. Då vi även spelar med knäskydd går det inte att ha ett vanligt knäskydd så får hoppas tejp hjälper! Dock har jag världens underbaraste coach! Imorgon har jag endast första lektionen, foods, för efter det sticker jag och alla andra Seniors iväg till ett College eller College event nånstans i Iowa. Jag har just nu inga planer på att återvända till USA för att plugga på College men ska ändå bli intressant och får se till att plocka hem några broshyer, man vet ju aldrig! ;)

FIVE_PICS


Jag och min värdmamma Carol efter ett lunchstopp på Arbys i Wisconsin - jag frös inte i bara linne och tajts!!!


Som jag har saknat er, pacsun och starbucks <3 H&M - inte lika mycket :)


Frukost a lá America


Min outfit på bröllopet, klackarna bytades sedan ut mot converse!


Jag och min värdsysters dotter Stella!

RESTEN AV BILDERNA HITTAR NI PÅ FACEBOOK!

"HEMMA"




Två av mina skolböcker, Biologi och Amerikansk Histora, sjuuukt tunga!!!


Vid 18 tiden idag kom vi hem, jag och mina värdföräldrar efter en helg i Wisconsin. Det har varit en trevligt helg, jag har sovit, shoppat, varit lite barnvakt, gått i mina höga klackar väldigt långt och varit på ett bröllop! Sen jag kom hem har jag packat upp (läs; slängt in allt i garderoben, näääästan) och tagit ett mysigt bad. Japps, jag har ett eget badkar i mitt egna badrum på min egna ovanvåning! Denna helgen har varit lite jobbig också för det är såhär att min värdsyster som inte bor hemma utan i Arizona har en dotter som heter Stella. Japps, precis samma namn som min lillasyster och det har varit väldigt mycket Stella denna helgen, men fel Stella för mig..... dock var "deras" Stella underbart söt och en lugn bebis på 7 månader. Men somsagt, min Stella saknar jag så det gör ont just nu!

Som jag sa innan så tog jag ett bad för att avsluta denna veckan och ladda batterierna inför en ny skolvecka med plugg, träningar/matcher och kompisar. Jag vet att detta kommer bli en lång vecka, men jag ser redan framemot nästa helg för då flyttar jag hem till the Weber's och Sofie (min bff från Norge) för att under 8-9 dagar bo hos dom då min värdfamilj åker till Minnesota för att fiska, I EN HEL VECKA?? måste bli riktigt tråkigt efter ett tag...
Lämnade dock förslaget till dom att dumpa mig på Mall of America, men icke sa nicke! Jaja, imorgon hade jag tänkt ta med min svenska mobil till skolan för att fota lite inne på skolan för min käre fars skull! Då jag inte vet om man får men jag ska göra det bästa av situationen, ska plocka fram min inre paparazzi.

Nu till något helt annat, nämligen Resor. Det är såhär att i dagsläget ser det ut som det blir tre resor för mig inom USA tillsammans med min värdfamilj! Om jag har fattat det rätt kommer vi i höst åka till Minneapolis, Minnesota för att hälsa på min värdbror Kendall och Mall of America (världens största mall), över julen åker vi kanske till San Antonio, Texas och i januari till Phoenix, Arizona. Allt detta är som ni kanske förstår inte spikat men jag hoppas verkligen det blir av!

Dags att krypa till kojs, God natt/God morgon
xoxo
Julia

SORRY

Ledsen för den dåliga bloggningen, men allt känns bara så annorlunda här, hemma tyckte jag det var jättekul att blogga och nu när jag är här borde jag egentligen tycka att det skulle vara ännu roligare med allt nytt m.m. men jag vet inte, kanske är jag bara trött, lat? Ja, jag har ingen aning. Iallafall, för att jag ska få tillbaka lite motivation har NI nu helgen på er att kommentera och önska framtida inlägg och/eller ställa frågor om vad som helst!

Då jag imorgon, fredag ska åka till Wisconsin och inte kommer hem förän söndag ger jag nu er fria händer, jag lovar att svara på frågorna så bra jag kan och skriva önske inlägg bättre än bäst! :) Nu pyser jag, vi hörs på söndag.
xoxo
julia

RESOR



Här får ni en bild från i Lördags innan Homecoming Dansen. Idag har jag gått i skolan, tränat Vollyboll, varit på lag-middag hemma hos Abbie, vi åt lasange men inget klår Gerts lasagne! Men det var gott och vi fick massa kakor och sen prata vi mycket om Sverige, vad vi hade för mat och att jag prata jättebra engelska! Imorgon är det skola, Vollyboll match borta och jag hoppas få spela lite mer än sist och jag ska försöka att inte göra bort mig :) Nu ikväll har jag även varit inne på min amerikanska organisations ICES hemsida och klickade mig vidare till en annan sida som erbjöd resor runt om i hela USA för internationella utbytesstudenter, Hawaii 13-20 Mars hade inte suttit fel! Har även mailat Explorius om att jag missade New York och om det skulle gå att lösa så jag kan åka dig senare då jag vet att tidigare utbytesstudenter har gjort det! Nu blir det sängen, ska lägga mig och läsa Seventeen Magazine!

ÄNNU EN VECKA I STATERNA

Söndag, imorgon är det måndag. Då är det två veckor sedan jag lämna Sverige. Mycket har hänt på dessa två veckor. Denna veckan har det varit en kort och rolig skolvecka - homecoming! Dansen igår var hur kul som helst, dansa konstant i 3 timmar. Mina fötter var inte glada på mig sen (vill bara påpeka att jag dansa utan skor, hade alltså inte mina höga klackar) Idag vakna jag vid 11 utav att någon ringer på dörren och då jag visste att det bara var jag hemma masa jag mig ner och öppnade och där stod Sofie, pigg och glad och jag stod där med gårdagens smink och håret i en enda röra, hahaha! Vi fick oss ett gott skratt iallafall. Vi två kom Kara och hämtade upp oss och vi körde vidare och plockade upp Nick (inte den snygga mamma) och stack iväg till grannstaden Independece för att äta sen lunch och gå på bio, typiskt amerikanskt tonårshäng, mysigt var det iallafall och filmen vi såg var The Switch - romantiskt komedi med ett lyckligt slut. En äkta Julia film! Nu börjar klockan närma sig 22 här borta så nu är det dags för mig att krypa till kojs och påbörja min första hela riktiga skolvecka på Jesup High School. Puss

p.s. hoppas ni står ut med bildlösa inlägg, men somsagt datorn vill inte riktigt ladda upp några bilder men allt finns på facebook (Julia Rosén) d.s.


HOMECOMING WEEKEND

Började skriva på ett inlägg inatt halv ett men insåg snabbt att jag var för trött för det. Har nu nästan precis slagit upp ögonen och möts av härliga solstrålar som lyser in på mitt rum genom rullgardinen. Och det är lördag, ännu bättre. Igårkväll efter football matchen (som vi förlora) stack jag, Sofie, Mike och Mitch vidare till Henrys bonfire där vi mötte upp ett gäng härliga människor. Vi satt väl ute ungefär två timmar och snacka om allt mellan himmel och jord och jag och Sofie fick även lära oss lite danssteg inför ikväll. Om cirkus en halvtimma ska jag, Dennis och Carol åka och hämta Sofie och så ska dom lämna av oss på mallet i Waterloo. Nu ska jag ner och äta frukost! Later alligator!

STARTSKOTTET FÖR ETT RIKTIGT BRA ÅR











Hur ska jag beskriva kvällen på bästa sätt för er i Sverige? Har man inte varit med om det live är det svårt att förstå känslan, känslan av att knappt kunna stå på benen precis innan man ska gå in i gympahallen i ett par högklackat som man älskar men har svårt att gå i, känslan att gå på röda mattan med en underbar vän och höra speakern ropa upp "Julia Rosen, Senior, from Sweden" känslan av att få stå och titta, lyssna, njuta och glädjas åt ens amerikanska vänner som blir utnämda Homecoming King and Queen, känslan av att ställa upp, le stort och titta in i alla kamerablixtrar. Det var underbart! Detta känner jag är startskottet för ett riktigt bra år. Jag gillar Jesup, jag gör verkligen det. Jag trivs riktigt bra här, jag bor i en typisk amerikansk småort. En håla om du så vill kalla det, men jag gillar det. Min värdfamilj är underbar och hundarna är jobbiga när dom skäller sex på morgonen och sent på kvällen, men dem är så söta. Skolan känner jag kommer bli riktigt bra, jag måste bara våga prata mer, vara med i konversationerna, dramat och school spiriten. Imorgon i skolan är det school spirit day. Jag ser riktigt fram emot morgondagen dels för att vi har en kort skoldag, jag och Sofie ska vara med i paraden genom Jesup, jag har volleyboll träning och jag ska gå på min andra footballs match. På lördag är det dans och som jag ser framemot det, ska bli riktigt kul att dansa och bara vara, inte för att jag kan dansa men det behöver ju ingen veta. Jag kan ju bara säga att det är såhär vi dansar i Sverige! Just nu börjar klockan närma sig 22.00 på andra sidan pölen och jag ska sova. Hoppas ni i lilla landet Sverige har sovit gott och får en underbar fredag och helg för det tänker jag ha - och för resten av mitt amerikanska liv.

Love
Julia Rosen, Senior at Jesup High School

THIS AIN'T GOODBYE



Låten jag lyssnade på dagen innan jag åkte till USA!

LIVSTECKEN

Eftersom ni hemma i Sverige vill ha ett litet livstecken från mig typ varje dag ska ni nu få ett :)
"HEJ, JAG LEVER OCH JAG HAR INTE LÄNGRE HEMLÄNGTAN. IMORGON ÄR DET DRESS UP DAY I SKOLAN. BILDER KOMMER! PUSS & KRAM SKUMBANAN. VI HÖRS TILL HELGEN MED ORDENTLIGARE UPPDATERING OCH BILDER.

PYJAMAS DAG



Idag var det pyjamas dag i skolan, ändå rätt soft att glida runder i pyjamaskläder. Jag hade mina nyinhandlade Victoria Secret byxor och Stella tröjan som ni ser på bilden. Alla tyckte hon var jättesöt! Min lilla prinsessa <3
Om en kvart ska jag åka tillbaka till skolan för att spela min första volleyboll match och jag spelar i knatte laget, haha, jag har börjat kalla dom det nu eftersom det är endast 15 åringar typ och dom flesta är så himla barnsliga. Jaja, bara jag får spela så! Later Alligator

PUST

19.30 ramlade jag innanför dörren, olidligt trött efter 2 ½ timmes Volleyboll träning. Galet länge! Det tog emot i benen när jag släpa mig uppför trappan och in i duschen. Nu ska jag titta på ett avsnitt av Fångarna på fortet och sen gå och lägga mig. Imorgon är det pyjamas dag i skolan och 6.30 pm är det samling inför Matchen som är på hemmaplan. Det enda jag inte gillar är att jag spelar med alla som är antigen Freshmen eller Softmore dvs tjejer som är 15 år. Och själv är man Senior på 17 år. Men prata med coachen och hon sa att om jag gjorde bra ifrån mig och utvecklades fort kunde jag bli uppflyttad till det andra laget! Nu i veckan vet jag inte hur mycket jag hinner blogga eftersom jag har antigen match eller träning varje dag efter skolan, läxor plus att det är Homecoming week, men nått litet kan ni väl få höra annars kör vi bilder och sånt till helgen. PUSS & God morgon Sverige.

REDO





Mina nyinhandlade Volleyball kläder är på, Autumns knäskypp passa perfekt och skorna ligger på torkning. Vattenflaskan ska fyllas och jag ska nu äta en yoghurt innan Kelli kommer och hämtar upp mig om en timme ungefär. Vi hörs Sverige. PUSS

ONE MORE





Två bilder till från min första Football match som gick av staplen i Fredags. Jag förstod inte så mycket av själva spelet men när mina kompisar klappa så klappa jag med ;) Det var en häftig upplevelse för tidigare på dagen i skolan hade football spelarna gått runt i sina match tröjor och cheerledingtjejerna hade gått runt i sina dräckter. Och det måste tydligen har hjälp för vi vann matchen och efter det åkte jag, Caitlin och Sammi hem till Abby för mysa runt lägerelden, eller Bon-fire som det heter här. Riktigt trevligt!

MY HOUSE





Ni som har klagat på att jag bloggar för dåligt, för lite, eller utan bilder. Här har ni, hoppas ni är nöjda nu surpuppar!

MY SECOND VOLLEYBALL GAME









Här kommer lite bilder från min andra Volleyboll match som i Torsdags var på hemmaplan för J-Hawks, dock gjorde det inte saken bättre och vi förlorade. Men jag tyckte det såg jättekul ut att få spela så jag och Autumn bestämde oss för att gå och prata med coachen dagen efter vilket gick bra och jag är nu med i laget :D Om 2 timmar kommer Kelli och hämtar upp mig för min första träning. Ska bli riktigt spännande!

MY FIRST WEEKEND IN THE STATES

God Morgon Sverige!
Idag har vi varit i köpcentrumet i Cedar Falls mellan 13 och åkte inte därifrån förän klockan 18. Lång dag med andra ord och väldigt många dollar fattigare har jag nu hittat massor utav saker som jag veeeerkligen behöver här och jag är så glad! Slänger upp några bilder och efter det ska jag sova då vi imorgon ska åka till ett äventyr/vattenland två timmar bort. Blir upphämtad 8.30.
Good Night from America


WAKA WAKA (THIS TIME FOR THE U.S.)



Har nu på morgonen skypat med Pappa, Stella, Tina och Mamma. Visade dom runt i huset och Stella ville jag skulle ta med hundarna hem till Sverige. Just nu sitter jag och väntar på att mitt shoppingsällskap ska anlända! REDO FÖR SHOPPPPNING! later Sweden

BILDERNA VILL INTE LADDA UPP SIG HÄR... :(

Fortfarande får jag inte upp några bilder här :( Anyway.
Idag har jag gått i skolan, efter skolan gick jag och Autumn och prata med coachen för Volleyboll teamet och på måndag börjar jag träna med dom! YAY! Efteråt åkte vi "hem" till mig och hon hade tagit med sig 4 av sina klänningar som jag kanske ska låna inför Homecoming, alla var jättefina men ska ändå åka till the mall imorgon och se vad det har att erbjuda. :) När jag hade varit hemma ett tag och slappat och duschat åkte vi till the Football game. Själva spelet har jag ingen aning om hur man spelar, förutom tutchdown. Så när mina kompisar klappa, klappade jag med. Tog även lite bilder som ligger nu uppe på min Facebook sida (Julia Rosén) Efter matchen som vannn åkte jag, Caitlin och hennes kusin hem till en tjej som heter Abby och satt runt en öppen eld och grilla marshmellos. Riktigt mysigt, även några från Football teamet som hade spelat anslöt sig till min stora glädje ;) jag lovar, det är bara muskler! Nu ska jag lägga mig och läsa min skvallertidning och äta chips. Vi hörs imorgon och nu är jag även ledig i TRE dagar. Kommer vara inne på skype imorgon vid 10, 17.00 i Sverige så om någon känner för att prata så lägg till mig eller om ni redan har mig, mitt namn är JuliainAmerica.
love julia

MY FANTASTIC DAY



Okej, denna bilden tog väldigt lång tid att ladda upp så har precis lagt upp dom andra på min Facebook :)
Idag var det först skola, jag har än så länge inte fått så mycket att göra eftersom jag kom mitt i allt so to speak är jag mest med på lektionerna och lyssnar (dock inte alla) Min favoritklass är Photo med Mr. Brown
Efter att jag kom hem från skolan så skypade jag med pappa, fick se Stella och Nicke och även prata med Tina och Jonathan lite. Därefter skypade jag med Jonna. Idag var jag och Dennis inne i Waterloo på ett mall där och jag handla två saker, ett par gympaskor för 65 dollar och även ett par pyjamas byxor från Victoria Secret (förmodligen ganska onödiga men då jag tror vi har pyjamas day en dag nästa vecka tänkte jag att det var lika bra + att dom var jättefiiina :) Efter det körde vi bort till Wall-Mart Supermarket då jag skulle köpa lite saker till skolan vilket resulterade i 5 notebooks i olika fäger, Label Pads, en Mth Dew som typ alla där dricker till frukost vilket jag aldrig skulle kunna göra då det är läsk och smakar ungefär som Sprite. Och sist men inte minst köpte jag chips och såklart en SKVALLERTIDNING :D förvånad mamma??? På vägen hem efter detta stannade vi till på älskade Taco Bell och jag köpte (läs min värdpappa) mat där som jag sedan åt hemma. Hann vara hemma typ 5 minuter innan det ringer på dörren, hundarna skäller och in kommer min gode vän Autumn som tog med mig på min andra VolleyBoll game. The J-Hawks förlorade idag igen men jag ska ändå imorgon efter skolan gå och prata med coachen och förhoppningsvis börjar jag träna med dom på måndag. :)
Nu är klockan tjugo i 10 här så jag ska gå och lägga mig nu, är riktigt trött på kvällarna, tror jag fortfarande är lite jet-lagde eller så är det bara för att allt just nu i början är så nytt och spännande och jag hela tiden lär och utvecklar min engelska. PLUS måste även nämna detta att idag har jag fått två kommentarer från två personer att min engelska är really really good, yay mee! Och två tjejer kom även fram idag och sa att dom älskade mitt outfit! I'm out..
GOD MORGON SVERIGE
GOD NIGHT AMERICA

FRÅGOR&SVAR

emma:
oj vad kul! ;) men hur blir det med hästarna? elr hur länge kommer du att vara borta? :) kraam
Svar: hästarna får ett litet viloår, och jag kommer hem om 9 månader. :)

amanda: valde du iowa eller ingen delstat alls ? är man typ garanterad plats med explorius ? (:
Svar: nej, jag gjorde inget delstatsval och ja, explorius garanterar alla platser.  


jennie: Spännande! Måste bara fråga, hur gör du med dina hästar? Och vad innebär det att vara utbytesstudent? Är det fler från din klass? Eller hur fick just du komma dit?
Svar: Min faster har hand om min ponny och hon får ett litet viloår. Som utbytesstudent tar man ett sabbatsår från sin skola i Sverige och flyttar utomlands till en familj och bor hos dom och som i mitt fall pluggar i USA som Senior på High School. Nej det är bara jag från min klass och man ansöker om ett utbytesår privat, alltså skolan i Sverige har inget med detta att göra mer än att dom ger en "ledigt" under ett läsår. Vem som helst kan egentligen åka som utbytis bara man har G i alla ämnen och har man inte råd finns det alltid stipendium att söka och pengar att låna. :)


Anneli: jag ska också till Iowa :D tyckte han sa idaho i telefonen men jag hörde fel som vanligt ;p ska till Dewitt var i iowa e du?
Svar: Jag befinner mig i en by som heter Jesup och som är omringad av en massa sädesfält och åkrar. Närmaste stad är Waterloo, 20 minuter bort.  


Julie: Hejsan :) har några små frågor som jag hoppas du kan svara på :D ska åka som utbytesstudent näsa höst hade ja tänkt så e så glad att ja hittade din blogg nu :)
När anmälde du dig till explorius?
Hur lyckades du finansiera de hela? de e ju ganska dyrt.. :S
Va de typ svårt o hitta värdfamiljen när du väl kom av planet?
E high school som du tänkt dig?
Lycka till i år :P
Svar: Jag gick in på deras hemsida och fyllde i deras intresseanmälan och sedan ringde/maila Explorius mig och vi boka tid då för intervju som var hemma hos mig. Det var min kära pappa som har betalt hela kalaset och min mamma betalar en månadspeng på ungefär 1500-2000 kr. Jag flög till en väldigt liten flygplats så det var inte alls svårt. Då jag bara har gått 2 hela dagar i skolan är det just nu väldigt lätt, jag har inte fått några läxor men jag känner på mig att det kommer. Tack så mycket och lycka till nästa år! :)


FÖRSTA SEP

Idag var det då dags för min första riktiga dag i skolan. Lektionerna var bra och allt har flytit på ganska bra. Det är en del som har frågat lite om Sverige typ vilket språk vi pratar, om jag vet vad Mc Donalds och Subway är. Och vad jag har hört skulle många blanda ihopa Sverige med Schweiz men när undra en tjej som heter Sarah om männen hade kjolar i Sverige - nop i Skottland. Efter att jag kom hem från skolan skypade jag med Pappa och pratade på chatten med Mamma och Jonna. Pratade även lite med Kerstin som är utbytesstudent i Colorado och vi sitter ju i samma båt så det var skönt att prata där lite. Vid halv åtta kom Sofies (utbytis från Norge) hostfamily över för att prata lite och för att vi skulle lära känna varandra eftersom jag kommer bo hos dom om några veckor när Carol and Dennis är iväg på bröllop. Dom verkade trevliga så det blir bra. Imorgon före skolan skulle det vara någon Senior thing men jag har inte fått tag på nån så skippar det och hör med tjejerna i skolan imorgon så kanske jag kan gå på efter skolan då det var då också. Imorgon ska jag och Dennis åka in till Waterloo för jag behöver shoppa lite saker till skolan så det fixar vi efter skolan. Nu ska jag sova så jag orkar med en skoldag till - 2 dagar kvar till helg! :D

Nu säger jag God natt till mig själv och God Morgon Sverige! love

p.s. har även fått lite frågor och dom lovar jag att svara på så fort jag får tid, förmodligen på fredag. d.s.


FÖRSTA 24 H I JESUP

Framme, allt har gått bra och sitter just nu på mitt rum. Igår landade jag i Waterloo ungefär vid halv fem (lokal tid) och träffade värdpappan. Vi åkte direkt till Jesup vilket var en bilfärd på ungefär 20 minuter och allt man såg var bara massa fält, inte mycket utsikt med andra ord. Och ni som tycker Glumslöv och Asmundtorp är småbyar, då vill ni inte åka till Jesup. Iallafall, när vi hade kommit hem så visade han mig runt och jag fick se mitt rum. Litet och mysigt rum, jag har hela ovanvåningen för mig själv och ett eget badrum. Senare på kvällen åkte vi iväg och hämta hem Pizza. Den åt vi hemma och det är Dennis som mest står för pratandet. Jag känner mig väldigt obekväm när det gäller engelskan men förhoppningsvis släpper det snart! Jag grät en skvätt igår också innan jag somnade vid åtta tiden, då var det riktigt tufft. Ville ta första bästa plan hem. Idag åkte vi till skolan vid 10, jag fick välja klasser och klasserna jag har nu är:

1. Foods & Nutri 1
typ som hemkunskap ungefär, tror jag? har den först imorgon.
2. P.E.
idrott (varje dag!!!)
3. Creat. Writing
4. Study Hall
5. Vocal Music
6. Photography
7. Am. History
8. Biology

Idag hade jag dom fyra sista klasserna och det är alltid någon/några som har hjälpt mig att hitta till rätt klassrum och man har bara 3 minuter mellan varje klass och varje dag går jag mellan 8.15 till 3.15
Jag gick skjuts hem idag från skolan av två tjejer (som jag inte kommer ihåg namnen på) och ikväll ska jag på en Volleyboll-game med några från skolan. Just nu kommer jag inte ihåg någons namn, men det kommer förhoppningsvis.
Ska strax gå ner för att fotta hundarna tills imorgon och kanske går ut och fotar hästarna och åsnan också.
love julia

RSS 2.0