a day at the pool

 
 
 
 
 
Oh my lovely pool, this is probably my families best spended money ever. The pictures are from this summer of my best friend and I. A perfect day to spend on your summer break! I miss thoes days now when its getting darker and colder outside. But on the other hand it's pretty nice to jump in your OnePiece, cuddle up in bed and watch the big bang theory, which is exactly what I'm gonna do now. So good night my friends. Monday tomorrow - one less week until *******

Hittade bilder på datorn från en pooldag i somras tillsammans med min bästa vän. En riktigt härlig dag. Åh vad man saknar dom nu när det blir mörkt och grått ute. Fast det är ganska mysigt och hoppa i onepiecen och spendera en kväll i sängen framför the big bang theory, och det är precis vad jag ska göra nu. så god natt mina vänner. Måndag imorgon - en vecka mindre tills ******** 
 

the best four weeks of my life

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I miss Ireland so much right now. This weekend Greg & Darragh have been in Holland doing some shows with the stallions. So I wrote Greg a messege on facebook and told him to let me know next time he is doing a international show so that Linnéa and I can come and groom, haha! 
 
 

national show

 
Yesterday I spent all morning at a national show watching some showjumping. It made me so excited and I really want a horse now. Even tho I still have my pony and I compete with her as a "horse" we only do it for fun. I can't set any goals with her. We have had our time at the shows and it's time for me to move on. But until then I'm so happy that I'm still able to ride her and do shows with her. 

class of 2013

 
My beautiful girls and I at this years class photo. Belinda, Becci, Mimmi, Linnéa and Hanna! I really don´t know what I would do without you guys. <3

That I need you here with me now. 'Cause you've got that one thing.

 
 
 
Åh vad jag är glad, Lorett gjorde en riktigt lysande runda idag. Min egna ridning är jag ganska nöjd med (förutom till första hindret), hon har ju inte tävlat sedan Tingsryd och detta var dessutom första innetävlingen. 

one thing

 
Idag blev det en uteritt för lilla Lorettan, hon var väldigt pigg och laddad så hon fick springa av sig lite inför imorgon. Just nu ligger jag i sängen och tittar på the big bang theory, så nu stänger jag ner här och fortsätter mitt TV-tittande, tagga tävling! 

yesterday's practice

 
 
Igår stod hoppträning för Lotta på schemat för Lorett & mig. Gick ganska bra, Lorett hoppade jättefint, men blev bara lite arg på mig själv & min ridning. Imorgon åker vi in till Helsingborg och startar en lokal 95-klass. Vi har inte tävlat sedan Tingsryd och eftersom det är allsvenskan snart vill vi vara i någorlunda form. 

tgif

 
 
 
 
 
 
Blandade bilder från min instagram. Jag har i veckan fått bokat Halkan, snart är jag äntligen klar med körkortet!! Vi har ätit frukost till middag, jag använde mina Uggs för första gången denna höst/vinter, igår var jag iväg och mös med min lillasyster som är sjuk, världens bästa! och ikväll ska jag till stallet och hoppa världens bästa lorett. 

Om du känner dig ensam, öppna dig då Dela med dig av känslan, jag kan nog förstå

 
För att ha varit ledig från skolan idag (vilket jag är varannan onsdag) har jag haft en del att göra. 9.30 imorse befann jag mig på körskolan, körde en dubbellektion & fick även bokat Halkan. Snart så! Efter att jag kört stannade jag kvar och pluggade teori, gick till pappas jobb och hängde där lite innan mamma kom och hämta mig. 
 
Väl hemma har jag inte gjort så mycket. Skulle behövt städa mitt rum men det får vänta. Ligger just nu i sängen och tittar på The big bang Theory (som vanligt..) men ska snart gå ut i köket och fixa lite middag, dvs slänga in en färdigrätt i micron.

the big bang theory

 
 
Här befinner jag mig just nu, nerbäddad i sängen i min mysiga filt med amerikanska flaggan på, samtidigt som en av världens bästa tv-serier rullar på TVn. Så nu stänger jag ner datorn och avslutar en lång måndag med ett avsnitt av the big bang theory.
 

Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går.

 
 
 
Blev en sen tur till stallet, jag var inte där förän vid 20-tiden, var där helt ensam med hästarna. Hur skönt som helst, ibland behöver man det, balsam för själen. Lorett fick en runda på 40 min i ridhuset, kändes väldigt fin med tanke på att hon har haft en lugn helg. Men nu i veckan är det trimm som gäller, både för henne & mig. På onsdag ska hon klippas & på lördag är det dags för allsvenskan, omg 1

because I'm leaving, on monday morning

God morgon alla fina! Just nu sitter jag på tåget mot skolan. Idag slutar jag kl två & då åker jag direkt till körskolan och avslutar dagen i stallet. Helt okej dag framför mig så vi hörs lite senare.

my beautiful horse

 
 
 
 
 Såhär fin var min lilla häst när vi var i Tingsryd i somras och tävlade. Idag fick hon en liten skrittrunda tillsammans med mig, Annie & Cezanne. Mysig runda och det blev lite catch up talk för mig och Annie. 
 

lazy sunday 
Började min dag med att äta frukost i sängen samtidigt som the big bang theory rullade på TVn. Efter några timmars slappande i sängen har jag nu dragit på mig ridkläderna. Blir en eftermiddag i stallet, så vi hörs ikväll igen. 

I don't know

Jag tog bort inlägget...
 
igår skrev jag ihop ett långt inlägg på engelska (fråga mig inte varför..) där jag kortfattat skrev att jag inte skulle flytta till USA nästa år. Men sen jag klickade på publicera-knappen har jag varit så förvirrad. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra, vem jag ska vända mig till eller vad jag ska göra. Jag har så mycket jag vill göra efter studenten och jag vet inte var jag ska börja. Här kommer några exempel
 
-Plugga på College I Kalifornien
-Åka till Kina/Australien/Nya Zeeland
-Åka till Afrika
-Jobba & tjäna pengar
-Ha en storhäst & tävla
-Bo i egen lägenhet
-Köpa bil
-Roadtrip i USA
-Hawaii
 
Så majoriteten på denna lista är resor, Så först tänke jag att om jag är hemma i ett år och jobbar och tjänar pengar drar jag sen till Kina/Australien/Nya Zeeland med Hanna (förhoppningsvis!!!!!)
 
men sen tänkte jag såhär, om jag flyttar till USA i ett år och pluggar på College och kan lägga till på mitt CV att jag exempelvis har pluggat på Santa Monica College (och Jesup High School 10/11) är det kanske lättare att få jobb senare när jag är ute och reser så man kanske kan bo i typ Sydney i två månader och ha något strö-jobb bara för att prova på det liksom.
 
Men sen är det ju hästarna... jag tycker verkligen det är jättekul å vara ute och tävla men en storhäst kommer jag aldrig få så då får jag jobba och spara pengar till att köpa en egen häst - men jag känner mig själv så bra så att dom pengarna har jag rest iväg för... Jag hade ju alltid kunnat flytta till Irland och jobba hos Greg då han erbjöd både mig och Linnéa fast tjänst, på så sätt har jag ju tillgång till en massa fina storhästar men jag vet inte om jag pallar jobba med hästar 24/7......

just a little phone call

My best friend and I in Ireland earlier this year. 
Today I talked to Lina from Explorius on the phone, she helped me out a little bit with the Preapplication, so tomorrow I will put the application and my latest grades in the mailbox and send it up to the Explorius office in Stockholm. 


Ringde upp Lina idag från Explorius, hade lite frågor angående min preapplication, fick även valt fyra Majors som jag kan tänkas läsa, även om jag nu "bara" valt att plugga 1 år på College men jag har möjligheten att förlänga till både 2 år (Associate Degree) och 4 år (Bachelor Degree) och även Graduate/Masters Degree på 4 år. Så vi får se vad framtiden utvisar, men jag tror det hade varit riktigt häftigt och få sin Masters i USA och verkligen göra alla fyra år på College. Även om jag kommer behöva betala tillbaka och ha studielån som följer mig i graven kommer det vara sååååå värt det. 
 

IT'S HAPPENING

 
 
 
It's been three years since I did the paper work from Explorius for High School. So here we go again, it's bittersweet but the paper work this time will take me all the way to College. I'm so excited to in a year start a new chapter in my life - America, I'm coming home!

 
Då har papperna äntligen kommit från Explorius, så hela min kväll har gått åt att googla runder och leta information om dom olika ämnena (Majors) som jag valt ut som favoriter. Man väljer ju en Major (tex Business) och sen läser man andra småkurser runt om. Om jag har förstått allting rätt, vill ni ha mer info så är det bara att gå in på Explorius hemsida och läsa där. 
 
Jag mailar just nu fram och tillbaka med Lina då det är hon som håller i Explorius College, jättehärlig tjej som jag har träffat två gånger! Och så fort jag är klar med min University Preapplication blir det ett skype-möte med Explorius. 
 
 

A small step towards College, one giant step for Julia

This is the application I sent in last week to Explorius, the organisation I also had for my High School year. Even tho I'm not sure if I'm gonna travel with Explorius this time I still wanna hear what they can do and help me with.
 

Jag har nu skickat in en intresseanmälan till Explorius, organisationen jag även åkte med på mitt år i Iowa. Även om jag inte är helt säker på att det är just Explorius jag vill åka med igen skadar det inte att prata med dom och se vad dom har att erbjuda. Så den enda jag gör just nu är att vänta, väntar på att Explorius ska höra av sig.
 

Long day at the show

Just came home after a long day at a dressage show, the team did  pretty okey, we ended up in 5th place out of 8 team so as the coach I'm really proud over my girls and their ponies
 

Hemma igen efter en heldag på dressyrallsvenskan, första omgången gick idag i Perstorp. Blev väldigt blandade resultat men dom två bästa i laget var Therese och Batman som fick 67 % & Tina och Masterpiece som går in och rider på fantastiska 72 %. Kan säga att jag idag var en väldigt stolt lagledare, nästa helg är det dags för ponnyhoppningen att dra igång! Heja Viarp.
 
 
 

SHE'S BACK!!

Då var det dags för denna bloggen att vakna till liv igen, anledning? Jag flyttar tillbaka till USA nästa höst...
 

Så vad har nu hänt sen jag kom hem från mitt utbytesår förra året? För att beskriva lite kort så har jag, tävlat och tränat en massa med min ponny. Jag började på gym och sprang iForm-loppet med mamma i augusti 2011. Jag började i åk 2 på Helsingborgs Ridgymnasium. Jag åkte på praktik med Linnéa till Stall Ramsbrock i Tyskland
 
Linnéa på Greta & jag på Carlson efter en hoppträning i Tyskland!
 
På höstlovet drog jag till Norge en vecka & hälsa på Sofie. Över jullovet åkte jag och familjen på pappas sida ner till Livigno, Italien och åkte skidor.
 
 
Skolan drog igång igen i januari och jag och Linnéa var i full gång med att leta praktikplats igen, (i åk 2 gör man två praktiker, en på hösten & en på våren) till slut hitta vi.
 
Måndagen den 30 april 2012 drog vi till Thurles, Tipperary, Irland. Fyra veckor hos Greg Broderick & Ballypatrik Stables väntade, och jag vet att jag pratar för både mig & Linnéa när jag säger att vi hade nog dom fyra bästa veckorna i vårt liv där. Vi bodde på gården i en (till en början) väldigt sunkig och skabbig lägenhet, med utsikt över paddocken, en hage & skrittmaskin. Men efter fyra veckor av hårt slit och väldigt mycket skratt, jobb cirka 15 h om dagen, sex dagar i veckan älskade vi vår lilla lägenhet, vi kände oss som hemma, vi blev liksom en del av Ballypatrick, vi fanns alltid tills hands och hjälpte killarna (Greg, Darragh, Tåmpa & Ethen) med allt möjligt, vi va "the girls". Men fyra veckor går fort, Linnéas mamma & pappa kom över och hälsade på oss och tillsammans körde vi upp till Dublin den 24 maj. Tur var väl det, för annars hade vi nog stannat kvar... 
 
Linnéa på Emma & Jag på Vigo, åhhhh underbara Irland!!
 
Väl tillbaka i Sverige hade vi en vecka kvar i skolan innan åk 2 var över, lite nationella här å där annars var det väldigt lugnt. Skolan slutade vi en tisdag och på kvällen kom tjejerna hem till mig, alltså en perfekt start på sommarlovet men även en sista träff för oss alla samlade på ett bra tag... För veckan efter, tisdagen den 12 juni satte jag mig på ett plan med destination Cedar Rapids, Iowa, USA via Manchester & Chicago. Jag åkte tillbaka till mitt andra hem och spendera fem härliga veckor i USA. 
 
Abbie & jag på en konsert med Jake Owen på midsommarafton.
 
När jag återvände hem till Sverige igen var det cirka en månad kvar av sommarlovet, det var Helsingborgsfestivalen, lite tävlingar, umgås med tjejerna och lagom till skolstarten den 20 augusti kom Sofie, min norska som jag inte sett sen jag var och hälsa på henne i Norge på höstlovet förra året. Hon stanna i en vecka och vi hade så himla roligt tillsammans, vi umgicks med mina kusiner, snacka en massa, hon var med i stallet och red Lorett, vi åkte till Liseberg... så mycket mer som vi skulle hinna göra men en vecka är inte så lång tid och lika snabbt som hon kom - åkte hon hem igen.
 
 
I och med att Sofie åkte hem igen drog också skolan igång på riktigt, eller, på min skola kan man nog inte kalla det på "riktigt", vi är inte precis som alla andra skolor, haha. Men igång är det iallafall och jag är jätteglad över att det äntligen är sista året men ska ändå försöka njuta av den sista tiden nu för om ett år kommer jag & mina tjejer splittras lite här å var. Linnéa ska till England och jag till USA, men självklart kommer vi träffas när vi alla är hemma men kommer ju inte riktigt bli samma sak. Men fram tills dess har vi 270 dagar kvar tillsammans där vi kommer träffas dagligen så det är bara att ta vara på dagarna. Puss på er mina hjärtan!
 
 

RSS 2.0