BOYS BASKETBALL

Skolan idag var seg, jag var så himla trött. Efter skolan åkte Sofie med mig hem, vi tog det lugnt, plugga lite och vid sex-tiden kom Cailtlyn och hämta upp oss och vi åkte till grannstaden Dunkerton för att titta på Boys Basketball, både JV & Varsity vann!! Nu är klockan lite efter 11 och jag ska nu sova. Imorgon kommer förhoppningsvis bilderna upp direkt efter att jag kommer hem från skolan, för på kvällen är det girls basketball game hemma!



xoxo gossip girl

TRÖTT

Första advent igår, ingen julstämning alls. Inte äns snö. Nu tar jag min trötta zombie kropp och drar till skolan, hoppas kunna sova igenom dagen..............

xoxo

90 DAGAR

Halv 3 ramla jag, D & C innanför dörren efter fyra timmar i bil, ett stopp på McDonalds och en Thanksgiving-weekend i Minneapolis, Minnesota hemma hos deras son, min värdbror, hans fru, min värdsyster med man och dotter från Arizona. Det var varit en mysig helg.

Det började i onsdags med att D & C hämtade upp mig på skolan halv 12, efter cirka 30 minuters körning kom jag på att jag glömt min plånbok i den andra bilen. Efter cirka fem timmar i bilen var vi framme i Minneapolis, vädret var hemskt, motorvägen var glashal, såg en bil som låg upp och ner och en person som klättra ut (den låg på sidan) en lastbil som inte kom upp för en liten backe m.m. När vi äntligen kom fram vid fem-tiden var jag så hungrig så det fanns inte. Vi hade inte stannat för att äta lunch då D ville komma fram så fort så möjligt, eh hallå!? drive-in uppfanns av en anledning?? Jaja, snälla Kendall (värdbror och läkare) åkte med mig och köpte Taco Bell (gjorde min dag) fattig som jag var utan varken papperslappar med nummer eller plastkort... Klockan elva på kvällen ramla jag i "säng" (min säng bestod av tre sovsäckar och duntäcke staplade på varann och en filt som täcke, men jag klaga inte, jag hade mitt eget rum)

På torsdagen, själva Thanksgiving-dagen vaknade jag vid halv åtta på morgonen, tittade på klockan, var glad att det var torsdag och att jag inte behövde gå upp vilket resulterade till att jag la huvudet på kudden och snarka vidare till 13.00!! hehe, upsi, äch är det lov så for man sova :) Därefter tog jag mig en dusch och umgicks med resten av familjen, lekte med Stella (nej inte min Stella, min värdsysters Stella) och vid fem var det dags för Thanksgiving middag. Mycket mat och jag blev mätt. Trodde hela detta Thanksgiving-konceptet skulle vara större på nått sett, men det var iprincip bara ät så mycket du orkar, titta på Football game och sen ät lite till och på det massor utav kakor och pajer. Avslutade min Thanksgiving dag med kortspel och Pretty Women på TVn.

I fredags pallrade jag mig upp redan vid kvart i elva, gissa varför?? För jag, John och Kris skulle till ett litet mall i närheten. Gick runder där bara nån timme innan vi körde till Target, stanna till vid spritaffären (hela denna familjen är galna i vin och öl!) och sist lunch på Taco Bell. På kvällen åt vi rester från Thanksgiving middagen.

Igår (lördag för er mindre intelligenta) ringde min klockan halv elva. Halv 12 skulle jag, John & Kris nämligen till MALL OF AMERICA & IKEA. Spenderade två-tre timmar där, var sjukt häftigt. Dom hade ett nöjesfält i mitten utav hela köpcentret och även flumrider och berg och dalbana. En stor julgran i mitten och massor utav julmusik. Mysigt. Det tråkiga var dock att jag gick runt själv, John & Kris ville ju såklart till andra affärer än vad jag ville till, hade varit roligare om Sofie hade varit med. Menmen, har ändå varit häftigt att ha varit där och jag hoppas kunna åka dit igen (MED SOFIE) När vi var klara på Mall of America tog vi bilen och körde på Ikea Way (japps, gatan hette så) över till Ikea, efter att ha tagit bilder på den jättestora Sverige flaggan stega vi direkt till mat avdelningen. 48 dollar spendera jag på mat/godis avdelningen, snodde en gul-ikea påse, hallå? borde vara tillåtet när man är från Sverige plus att dom hade inga kassar, hade varit tvungen att köpa en, glöm det!! hehe. Så nu är mitt godis förråd säkrat iallafall ett tag. :)

Sen vi kom hem vid halv tre har jag inte gjort så mycket nytta, jag har skypat med mamma och jonna. Öppnat mina väskor, ätit pepparkakor, drukit julmust, ätit en tunnbröd macka, ätit resterna av min Ben and Jerrys och spenderat fyra timmar ikväll med start klockan 20:00 att titta på en 58 minuters sändning av Grand Prix hoppningen från globen. Hallå segt internet bland majs fält mitt ute i ingenstans i iöwa..! Nu är det bara omhoppningen kvar och sen ska jag sova, kommer vara dödstrött imorgon men hoppas kunna sova under Foods lektionen lite, hehe!

PÖSSS
p.s. bilder kommer, snart, en vacker dag, jag lovar, iaf innan jag åker hem, så har typ 6 månader på mig. GOOD :)

MALL OF AMERICA & IKEA

Idag har jag varit pa Mall of America och IKEA. WIHO sa haftigt det var. Imorgon aker vi hem, hors da. PUSSSSSSSSSS


FRIDAY

Hinner inte uppdatera sa mycket just nu, maste vara lite social med dom andra. Iaf, har varit pa ett litet mall idag och handlat lite. Ikvall ska vi kanske ut och ata, imorgon blir det formodligen Mall of America och pa sondag IKEA! Vi hors pa sondag nar jag ar hemma igen.

puss


I'M IN MINNESOTA

Framme i Minneapolis hos Kendall (vardbror) och fru Shantell, vi var framme runt fem-tiden. Tog fem timmar att kora upp hit, vagarna var jattehala sa vi korde typ i 60-70 km hela vagen upp hit nastan. Jag sov lite, var skont. Vid sex-tiden akte jag och Kendall for att handla lite mat och sen stanna vi till pa Taco Bell (han betala, jag erbjod mig att betala senare da jag har glomt min planbok med kort och allt hemma!) Iallafall, sen akte alla ivag till Wal Mart och jag var jattetrott sa stanna kvar har och titta pa NCIS pa Tvn och mos for mig sjalv i en jattestor och mysig fotolj! :) Och BTW, huset ar SJUKT fint, jag skojar inte. Tank er ett typiskt amerikanskt kvarte med alla dessa bautahusen, ett sant ar det. Medans dom andra var pa Wal Mart gjorde jag en liten videoinspelning med min mobil, far se om jag kan lagga ut den nar jag kommer hem! Sen har vi spelat kort, druckit varm choklad (inte sa jattegod) och nu ska vi strax ga och lagga oss. Kris, John & Stella landar om tva timmar ungefar (dom flyger in fran Phoenix) Imorgon ar det Thanksgiving och vid fem ska vi borja ata. Ska sova lange imorgon, gora mina traningsovningar och sen far vi se. Och vi aker kanske till Mall of America pa lordag eller sondag iallafall!! Kul, men mindre kul att jag inte har mina pengar med mig (Men jag far lov att lana fran C & D sa far se till att spara alla kvitton. Rakna ut innan hur mycket jag ungefar kan handla for. Far se om jag lyckas halla mig till det oxa. Upsi.. plus att jag maste kopa nya vinterskor oxa, Converse funkar inte speciellt bra har uppe med all sno. Jaja, det dar med pengarna loser sig, for som min vise pappa alltid papekar, ALLT LOSER SIG :) Nu ar det dags for mig att gora mina traningsovningar och ga och lagga mig i "min sang" haha, vi har typ massor av sovsackar och filtar i ett rum pa golvet, men det var antigen det eller en soffa och jag vill kunna har lite privat! Ska ta en bild pa hur den ser ut. Ha det bra hemma i lilla Sverige.

xoxo

MIN TISDAGEFTERMIDDAG + KVÄLL

 
Såhär ser det nu ut på mitt nattduksbord, den fina ramen fynda jag på Wal Mart för 5 dollar!! (5x7=35 spänn)
VÄRLDENS FINASTE LILLASYSTER!

Idag har jag:

- Skypat med mamma
- Chattat med Jonna
- Handlat på Wal Mart
- Ätit middag
- Städat mitt rum (faktiskt!)
- TRÄNAT



Nu ikväll gjorde jag den översta övningen till höger och den nedersta till höger. FYFAN så otränad jag är, haha. Helt sjukt!!



Så bara för att jag är så otränad ska jag nu (21:50) plugga Biologi inför quizet imorgon tillsammans med Ben & Jerry (Chocolate chip cookie Dough), därefter göra två övningar till, dricka en vitamin water och SOVA! Imorgon hämtar D & C mig 11:45 i skolan och då kör vi direkt till MINNESOTA! wiho!! Så detta blir mitt sista inlägg nu inför Thanksgiving. Jag kommer inte ta med mig min dator, men om jag hittar någon dator att låna ska jag försöka slänga in en liten hälsning här ! Önskar ALLA utbytesstudenter en trevlig Thanksgiving med er värdfamilj (glöm inte ta bilder JULIA!) och ni andra hemma i Sverige en fortsatt trevlig vecka.

PUSS på pannan

ONSKELISTA



Victoria Secret presentkort,
resa till phoenix, arizona,
pengar,
resa till san antonio, texas,
forever 21 presentkort,
resa till new york och washington dc.


STUDY HALL

Okej, svar till mamma angaende graduation grejset.
Igarkvall sa fotade jag hela haftet men kunde senare inte ladda upp bilderna pa bloggen. Om jag hinner ikvall sa ska jag skriva ut lite priser m.m. For som jag forstod dom sa skulle man betala 75 dollar pa tisdag (?) Fast ar inte saker. Ska ta reda pa lite mer info.

Och angaende Minneapolis sa kor vi formodligen imorgon efter lunch, sa Dennis och Carol hamtar mig pa skolan vid ett! Jag ska skynda mig hem idag mamma sa kan vi skypa! :) Pappa, du far oxa vara inloggad!

SENIORS 2011





Idag i skolan hade alla Seniors ett litet möte som handla om graduation!! Vi fick se olika Senior 2011 kläder, smycken, scrapbook, inbjudningskort (VEM I SVERIGE VILL HA INBJUDNINGSKORT?) m.m. Fick även reda på att jag kommer få behålla min Cap och Gown (ni vet den roliga hatten o det?) :D Häftet som ni ser på första bilden är ett informationsblad med beställningsformulär! Wiho!!

Just nu sitter jag hemma i soffan, käkar bananer samtidigt som jag tittar på NCIS och försöker vara lite creative!
På Onsdag efter skolan drar jag till Minneapolis för Thanksgiving! :D

love
julia

I SKOLAN




Mitt business card som jag gjort i Photo, baksida och framsida!


Ledsen for dalig uppdatering i helgen, men har verkligen forsokt att skriva ett inlagg men det hade isafall bara blivit trakiga och halvdana inlagg. Iallafall, i fredags var jag och tittade pa den nya Harry Potter filmen, den var mycket bra. Jatespand nu tills nasta! I lordags skypade jag med Sverige lite, sen vid fyra akte jag, Sofie, Catie och Chris till en middag med hela Chris slakt typ, det var trevligt, vi at god mat och sen spela vi lite kort. Vid sju akte vi till skolan for att titta pa tjejernas forsta hemmamatch i Basket for sasongen, det var en spannande match, vi forlora med tva poang i overtid. MYCKET roligare att titta pa an Vollyboll. hahah. Vi var hemma vid tio och da tittade jag och Sofie pa en film, Old School hette den, var ganska konstig film typ, haha men den var lite rolig ocksa.
Igar tog jag en lang sovmorgon till 12, skypade med mamma och pappa och sen nar jag vid ett gar ut i koket beratta Sofie for mig att Clint hade ramlat ner fran stegen nar han hade satt upp julbelysning och landat pa cementtrappan sa han hade ett stort hal ovanfor ogonbrynet sa dom var i Independence pa sjukhuset. Nar dom kom hem massa timmar senare var allt bra med Clint trots omstandigheterna. Sen plugga jag och Sofie och avsluta dagen med att titta pa American Music Awards!

Idag efter skolan kommer jag aka hem direkt, satta igang en maskin tvatt och sen ska jag trana pa maskinen dar nere :) OCH PA ONSDAG AKER VI TILL MINNEAPOLIS!!!! :D :D :D ska bli sa himla kul!

puss


Mina föräldrar

Mina fina föräldrar, vad skulle jag gjort utan dom?

Det finns så mycket jag skulle kunna skriva att jag inte vet var jag ska börja.
När jag och min lillebror var ungefär 10 och 8 år gamla skildes dom.
Det var hemskt för mig, jag var 10 år och det var en konstig känsla, svår att beskriva!
Men nu sju och ½ år senare är jag nöjd med hur allt har "hänt" eller vad man kan säga.
Men tänk om mina föräldrar inte hade skilt sig, då hade jag ALDRIG haft Stella. Min underbara lillasyster
som jag älskar så mycket. Eller min styvmamma Tina, och min styvpappa Gert?
Personer som är en stor del av mitt liv.

Båda mina föräldrar är en stor insperationskälla för mig, oavsett vad det gäller.

Mina föräldrar är helt enkelt dom bästa. Är så svårt att skriva ner vad man känner i ord på en blogg och
att veta att dom är flera tusen mil borta från mig gör ont i hjärtat. Men jag vet att när jag kommer hem kommer jag uppskatta dom så himla mycket mer, att ha mamma där som småplockar efter dig (hihi) och pappa som tjatar om hur viktigt det är med jobb, skola, utbildning.
Även fast mina föräldrar inte är så jättestora fan av hästar vet jag ändå att dom är stolta över mig.
Vad som kommer hända nästa år när jag kommer kommer hem på just den biten får vi se!!
Men hur jag än väljer att göra vet jag att dom kommer stötta mig och finnas där för mig.

JAG ÄLSKAR ER!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


TILL MAMMA

Mamma jag sitter i skolan just nu, efter skolan maste jag ta skolbussen hem sa ar hemma runt fyra, kan vi skypa typ 23:00 svensk tid? :) PUSSS

PLUGGELIPLUGG

  
och ja, jag sover fortfarande med joggingbyxor, två tjocktröjor och vantar (behöver jag ens säga att jag saknar mitt vanliga rum?)

Pluggat massa American History idag, känner mig smaaart och allmänt allmänbildad!! ska strax gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Men sen är det helg och imorgonkväll ska jag, Sofie, Nick och Kara gå och se HARRY POTTER !! wiho :D har även lite frågor nu till mina föräldrar:

MAMMA: Kan man använda FÖR mkt Nivea soft blabla kräm i ansiktet!?
PAPPA: Jag ska inte lämna in extra credit pappret förän på måndag så kanske kan skypa lite på lördag och gå igenom lite för har läst igenom hela och skrivit lite ut försvararens synpunkt m.m. HEHE!!

P.S. Tror jag är väldigt övertrött för detta inlägg är bara såååå himla rörigt, hehehhe. DAGS att schluuuta!

PÖÖÖSSS

Dagen jag lämnade Sverige.

















1. Trötta och förväntansfull (jag) halv fem på morgonen var vi på den danska sidan med mina väskor färdigpackade. 2. Jag med alla papper och pass. 3. Ett gossedjur som jag fick av min älskade lillasyster. 4. Jag, min pappa och lillebror. 5. Jag och mammi. 6. Jag och lillebror. 7. Ingen återvändo 8. Byebye la famlia, see ya soon!

Ungefär såhär såg det ut här jag lämna landet för detta året. Vet inte vad det finns och berätta, nu i efterhand kommer jag inte ihåg så mycket. Men kommer ihåg att jag börja gråta lite när jag stod i kön till säkerhetskontrollen. Jaja, såhär såg det ut iallafall när jag åkte till USA 30 augusti 2010

FRÅGOR & SVAR

Josefine om ♥ Dag 1 – Presentera mig själv. :
åh måste säga att du verkar vara supersöt!
Ska du fortsätta med hästarna när du kommer hem eller lägga det på hyllan för fler äventyr? :)
åhh, tack så mycket :) Min plan är att återuppta ridningen när jag kommer hem, tävla klart med min fina ponny och hitta en-två storhästar att tävla och satsa lite mer och klättra i klasserna. Min långsiktiga plan är att vinna Young Rider SM (hoppning)

Anonym om ♥ Dag 1 – Presentera mig själv. :
Hur klarar du av vardagen med både häst och skola? :)
Jag förmodar att du menar klarade? Hemma i Sverige? Då jag gick i skolan från 8 till 3 cirka varje dag och hade pendeltid på 1 timme försökte jag vara effektiv, pluggade på tåget/bussen. Gjorde så mycket så möjligt i skolan. När jag kommer hem till Sverige kommer det blir tuffare, men jag längtar. Behöver lite mer utmaningar känns det som! :) OCH ALLT GÅR OM MAN VILL!


JULIA

Kunde inte hålla mig ända till Januari så börjar nu. hehe!


Jag och världens bästa kusiner, som jag saknar er. Denna bilden tog vi dagen innan jag åkte! ♥

Julia Rosén (Rosen i USA) heter jag, är en brutta född 1993 i skåne län. Efter att ha avslutat första året på gymnasiet åkte jag till Jesup, Iowa för att plugga på High School (ifall ni missat det) Innan jag åkte och iprincip hela mitt liv har och är hästar min stora passion i livet. Har en D-ponny hemma som just nu tas om hand av min faster och när ponnyn blir uttråkad kommer Tina till räddning och hoppar/dressyar och tävlar henne lite! Mina föräldrar är skilda så jag har två hem, varannan vecka. För att ta mig till och från stallet använder jag mig av Skippo, en fin gul och blå liten moppe! Är det något mer ni vill veta om mig är det bara att fråga, jag bits inte :)

LÖVE
julia

LITE MINDRE

Just nu sitter jag och tittar på Hells Kitchen med min "extra" värdpappa (familjen jag bor hos just nu) samtidigt som jag försöker skriva lite creative writing, fick även väldigt positiva nyheter idag på biologin (förtillfället) Så nu ser min to-do lista ut såhär:

- Biologi "Word of the day"-quiz (fredag)
- American History Extra Credit inlämning (fredag)
- American History Test (fredag)
- Massor av Creative Writing inlämningar
- Biologi quiz (måndag)

Kanske inte så stor förändring men har inte det stora biologi testet nästa vecka. Vi har det efter thanksgiving-break.

OM EXAKT EN VECKA


bild från wisconsin, september 2010 (jag och min värdsysterdotter)

... befinner jag mig i Minneapolis, Minnesota med min fina värdfamilj (ja, jag saknar dom faktiskt lite.. dock ska inte min värdsyster med för hon ska åka hem till sin familj i SD) för att fira Thanksgiving hemma hos min värdbror och hans fru. Dit kommer även min värdsyster (bor i Arizona), hennes man och Stella. Ska bli riktigt trevligt och jag är jättetaggad på att träffa dom. Vi kommer även åka en vända till IKEA!! :D Hoppas dom har pepparkaksdeg, massor av choklad, SKOHORN (människorna har ju inga skohorn här, lagom frusterad jag är varje morgon när jag inte får på mig mina låga converse) julmust och sen säkert massa annat som jag kommer hitta! Dock är det inte säkert om vi denna gången besöker Mall of America (världens största köpcentrum) då det tydligen är smockat med folk på thanksgiving som shoppar julklappar. Men vi kommer nog åka dit en annan gång :)

BILDER








Värdpappa, värdmamma, jag och värdsyster (från south dakota, haha)


HAHA

Lite bilder som har legat i kameran. Har ju inte kunnat lagga in dom pa min egna dator. Nu ar snart lektionen slut. Tva kvar och sen bussen hem.... PUSS

MORGON

Ville bara tacka mamma, pappa & farmor för era gulliga kommentarer! NI ÄR BÄST <3

Nu är det strax dags att dra sig iväg till skolan, skolbuss hem idag igen...... vi hörs senare. PUSS

EN PUNKT KLAR

- Biologi inlämning imorgon (onsdag) FÄRDIGA!!!
- Biologi quiz (torsdag)
- Biologi "Word of the day"-quiz (fredag eller måndag)
- American History Extra Credit inlämning (fredag)
- American History Test (fredag)
- Massor av Creative Writing inlämningar
- Biologi Test (tisdag)
och sen tror jag det var ett annat biologi quiz på måndag.

Nu ska jag hoppa in i duschen, titta på ett avsnitt av NCIS och sen sooooooooooova! xoxo

PÅMINN MIG I JANUARI

Detta börjar jag med 1 januari 2011 - påminn mig :)


♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Dagen jag lämnade Sverige.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Att prata engelska hela tiden.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första utlandssemester.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

SJUKT MYCKET PLUGGGGGG

Tog skolbussen hem till Sofie (som jag bor hos denna veckan) idag, 40 min i en gul skumpig buss, jag saknar viarps grusväg!

Har även SJUKT mycket läxor/quiz/prov/inlämningar som ska in innan vi går på thanksgiving break nästa onsdag!
Så här delar jag med mig av min to do list:

- Biologi inlämning imorgon (onsdag)
- Biologi quiz (torsdag)
- Biologi "Word of the day"-quiz (fredag eller måndag)
- American History Extra Credit inlämning (fredag)
- American History Test (fredag)
- Massor av Creative Writing inlämningar
- Biologi Test (tisdag)
och sen tror jag det var ett annat biologi quiz på måndag.

Asså detta är helt sjukt mycket, tycker inte ni det? Jaja, det är väl lika bra att starta nu. PUSS

PROBLEM

Mitt störta problem här borta i staterna är inte att få kompisar, hitta rätt till klasserna, hänga med på lektionerna, nej, utan det är MATEN! Så här ligger det till, min värdfamilj är bra med mat, det är bra mat vi äter, kött, potatis, spagetti, kyckling, majskolv, you name it. Men mitt problem är allt det här runt omkring, kan börja med skolmaten, för det mesta får vi hamburgare med något i, fisk, nån äcklig röra, kött m.m. Är det inte hamburgare så är det Pizza, kycklingbitar, chips. Det är hela tiden, varje dag, något sött till nästan varje måltid.

Ni som känner mig vet hur glad jag är för kakor, chips, godis, glass och att vara här gör inte saken lättare.

Speciellt nu när jag inte längre går på någon sport, i början hade jag Vollyboll träningar så då kände jag inte av det lika tydligt. Men nu, så fort jag kommer hem från skolan måste jag ha något att äta, trots att jag inte ens är hungrig. Innan jag går och lägger mig måste jag ha något.
Det är en jobbig känsla jag har och jag vet inte hur jag ska göra för att ta bort det. Fast samtidigt vill jag ju inte ta bort det helt, vill ju kunna njuta lite extra där på lördagskvällen med en Ben & Jerrys exempelvis.

När jag nu ändå inne och skriver lite om problem så är en annan sak hemlängtan. Jag saknar min familj och vänner något så ofantligt och jag längtar så himla mycket tills den 3 juni 2011 11:35. Men samtidigt är det inte så att jag gråter mig till sömns varje kväll, verkligen inte. Jag trivs här. Men handen på hjärtat så går det inte en minut utan att jag tänker på min familj hemma i lilla, trygga, underbara, Sverige. Tidigare idag när jag surfa runder lite på gamla utbytesstudenters bloggar hittade jag en tjej som skrev (2-3 veckor innan hon åkte hem till Sverige) att hon ångra sig att hon inte släppte taget tidigare om Sverige, hon ångra att hon inte börja leva livet här borta tidigare. Hon hade precis som jag, hela tiden Sverige i tankarna i början. Men sen vet jag inte heller hur jag ska "släppa taget" Har försökt sluta klicka mig in på aftonbladet, tidningenridsport, blondinbellas blogg, viarps hemsida m.m. men det går inte. Och varje gång jag stänger ner tänker jag på Sverige, hur mitt liv hade sett ut om jag hade stannat kvar i Sverige. Om jag hade sagt nej när min pappa fråga om detta var något jag verkligen ville.

Var jag ung och dum när jag bestämde mig för detta? Det må jag ha varit, men samtidigt ångrar jag mig inte. Dom här 77 dagar har varit fyllda med så mycket och jag har över 190 dagar kvar. 190 dagar låter ingenting!? Dessa 77 har bara blåsigt förbi så himla snabbt. På onsdag om en vecka är det december. Hör ni hur sjukt det låter?? December, vilket betyder sista månaden för detta året! Då är det fem månader kvar tills jag får se min pappa, styvmamma och lillasyster igen, för dom kommer hit. Ska bli sjukt kul att få visa dom mitt liv här.

Okej, anledningen till att jag skrev denna (väldigt röriga, sämsta svenskan ever) text var för att jag helt enkelt behövde skriva av mig lite, men samtidigt vill jag också förbereda blivande utbytesstudenter på vad man kan uppleva under sitt år (och jag hoppas ni inte har blivit anskräckta allt för mycket;)

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Glee på den här hemsidan 

(OCH JAG UPPSKATTAR ALL RESPONS OCH TIPS JAG KAN FÅ PÅ DETTA INLÄGG, TACK! :)



love julia

MIN HELG

Fredag,
Efter skolan i fredags så fick jag och Sofie skjuts hem till mig av Kara, min värdfamilj lämna tidigare under dagen för att åka till Costa Rica, så vi väntade hemma hos mig på Sofies värdpäron. Tittade på lite Desperate Housewives. Vid sex kom dom och hämtade oss och då hämta vi med oss pizza hem. Senare på kvällen tittade jag och Sofie på Harry Potter 1.

Lördag,
Vaknade vid tio-tiden. Skypade lite med familjen hemma. Vid halv två åkte Sofie iväg för att titta på UNI Football game och jag stannade hemma och skypade lite mer med Sverige, pluggade och åt. Vid fem-tiden smsa jag två kompisar och vi stack iväg på bio och tittade på Lives as we know it, det var en rolig film faktiskt. Har den kommit till Sverige? Iallafall, bra var den och jag kom hem lite efter 12 på natten vilket betydde att det var Söndag och Sofies födelsedag. Så in på hennes rum gick jag med en papperslapp där det stod "You & Me, Harry Potter. Next Weekend. Happy Birthday my dear"

Söndag,
Vaknade vid 11-tiden, åt frukost och vid ett tiden kom det gäster hit för att fira Sofie. Åt god tårta och glass och därefter tittade vi på Harry Potter 2, Desperate Housewives och CSI Miami visades senare på TVn och vi kom i säng alldeles för sent.

Måndag,
Seg dag i skolan, hade kycklingbitar och makaroner och ost till lunch. Hemma vid halv fyra. Åt lite och tittade på dom två första avsnitten av NCIS, säsong 7. Därefter åt vi middag, pasta alfredo, goootttt :) Och just nu sitter jag och Sofie och tittar på Harry Potter 4 (vi såg trean för typ två veckor sen) samtidigt som vi pluggar lite.

lööööve
julia

SKOLAN

Sorry att jag inte uppdatera igar, blev bara helt enkelt inte av. Sitter just nu i skolan och har photo, igar var det aven Sofies fodelsedag, och pa fredag bjuder jag henne pa Harry Potter premiaren :) Vi horas nar jag kommer hem. PUSSSSSSSSSSSS

VIDEOHÄLSNING


BIO

Efter en hel dag med plugg, sängliggande och lite skype har jag tagit tag i mitt amerikanska liv och bestämt med två kompisar att vi ska gå på bio, hoppas vi kan åka in om Wal-Mart också för jag måste hitta något till Sofie och köpa gottis då hon och jag ska titta på Harry Potter senare ikväll när båda är hemma :) Hon har varit iväg och tittat på UNI Football game och vi lär vara hemma ungefär samtidigt.

Men innan jag sticker ut i kylan för att inta biomörkret ska jag slänga upp en liten hälsning till pappa. Kommer snart!


LÖRDAG

God morgon (kväll i sverige)
Hoppas ni därhemma har haft en fin lördag, själv ska jag precis starta min. Vaknade för ungefär en halvtimme sedan och överlevde natten med alla mina kläder jag hade på mig, hehe. Sitter i skrivande stund och chattar lite med mamma på Skype. Ska snart gå ut och äta lite frukost för sen har jag massor av plugg jag måste ta tag i.

Än en gång ledsen för att bloggen är bildlös och tråkig, men igårkväll försökte jag faktiskt ladda in bilderna från kameran men alltihopa strejka så kanske försöker lite senare idag.

love

KALLT

Under alla mina år som tävlingsryttare/ridskoleryttare (herregud, låter som om jag är 50 år, haha) har jag lärt mig för att överleva Sverige vinter som hästtjej är det lager på lager som gäller. Ikväll testar jag det igen, klockan är nu halv ett på natten och jag och Sofie palla bara se första filmen av HP. Iallafall, då "mitt" rum inte används utan för det mesta bara står med stängd dörr är här just nu sviiinkallt inne. Förberedd som jag är har jag på mig, mina rosa VS pyjamasbyxor, ovanpå det mina joggingbyxor från min gamla skolan, två par strumpor, en t-shirt, matchande tjock-tröja till mina byxor (också från min gamla skola) och min favvo mys hoodtröja från HM. Även 2 filtar plus täcke i sängen. HEHE, känns väldigt onödigt att jag la ett helt inlägg om att berätta detta. JAJA, nu ska jag soooova. PUSS 

ISTIDEN

Istiden närmar sig med stormsteg, här i klockan halv sju på kvällen och vi har just nu 4 grader. Och i Sverige är det mitt i natten och dom har 9 grader. ÖRK!

Nu är jag iallafall hemma hos Sofie och börjar komma till rätta :) Till middag idag åt vi Pizza från Joe's, har varit en riktig pizza dag idag. Började med att vi imorse bakade Frukt Pizza, till lunch i skolan hade vi Pizza (pepperoni) och m&m kaka, efter skolan åt jag och Sofie vår frukt pizza och somsagt till middag hade vi pizza. Lagom trött på pizza nu...

Ikväll ska vi titta på Harry Potter och imorgon blir det plugg-lördag! PUSS

I SKOLAN





FRIDAY!!!!
Klar med veckans uppgift i Photo so i'm just playing around little in the new CS5.
xoxo

5 ÅR

 

 



























Idag har vi haft fina Lorett i 5 år. Jag saknar henne så mycket att det gör ont, a piece of me is missing.
VÄRLDENS BÄSTA LORETT <3

TO MUCH

Mycket som händer nu, är jävligt glad att jag flyttar till Sofie imorgon i över en vecka. Sen får vi se vad som händer. Och jag är än en gång sorry för tråkig bloggning, men jag skriver mer om mina dagar på annat håll. Mer privat. Just nu längtar jag tills imorgon något så ofantligt, det är FREDAG, jag flyttar som sagt hem till bästa Sofie och får en liten paus från min värdfamilj. Kan behövas ibland.

vi hörs!
julia

FÖRSTA KVÄLLEN I JESUP

Detta skrev jag på datorn första kvällen precis när jag hade kommit till Jesup.

"Det är tufft, riktigt tufft. Ska jag vara ärlig vill jag sätta mig på första bästa flygplan hem. Värdpappan är väll okej I guess. Värdmamman har jag inte träffat än då hon är i Arizona. Imorgon ska vi till skolan och skriva in mig och jag ska välja klasser. Fan, jag vill inte. Men jag måste, alla pengar min pappa har lagt ner på detta. Och jag kan inte ge upp bara efter första dagen. Engelskan är sämre än nånsin, det ända jag säger är typ yea, okey & haha (fake). Och värdpappan berätta även att dom egentligen inte skulle ha någon utbytesstudent i år igen. Men organisationen behövde familjer. Men ÄNDÅ har dom planerat in en massa resor i höst. Och mig dumpar dom hos en annan familj bara sådär, ska man maila explorius och berätta? Förhoppningsvis blir det väl bättre efter att jag börjat skolan. Hoppas någon kommer gilla mig.
Nästa fredag är det homecoming, typ prome fast detta har med football season att göra. Hoppas jag får en snygg hunk som dejt. Och enligt Dennis (värdpappan) skulle jag bli nån typ queen av nått slag eftersom jag var en internationel student. Jag får tyvärr inte igång mitt Internet, men får fixa det imorgon.
Nu ska jag gråta mig till sömns och jag tror att jag somnar fort då jag nu har varit vaken i 24 timmar. 

/ Julia
Sovrummet i Jesup, Iowa 30 aug – 10
19:35 (local time)"


I AMSTERDAM

"Hejhej!
Sitter just nu på flygplatsen i Amsterdam och väntar för att gå ombord på planet mot Minneapolis, Minnesota. Jag får inte igång något Internet så just nu skriver jag i Word. Nu börjar flygpersonalen komma in och gå mot planet. Det är nu en timme kvar till take off J Det var en aning jobbigt att lämna familjen på Kastrup imorse men vi ses fortare än vi hinner blinka. Nu måste jag nog stänga av datorn igen för jag måste kissa. Eller så väntar jag till boarding för annars kanske någon tar min sittplats. Fast ska ju sitta snart i nio timmar så kanske bara är bra att jag står lite. Har redan träsmak i baken. Haha, nej nu ska jag stänga av. Vi hörs när jag är framme i Jesup. (Visserligen ser ni inte detta förän jag är framme i Jesup och får Internet där) Ha det bra i kalla Sverige så fortsätter jag nu mitt stora äventyr vidare mot Iowa och 30 graders värme!

Love Julia
30 augusti 2010 09:10"


LIVE FOR TODAY, CAUSE YESTERDAY IS GONE AND TOMORROW MAY NEVER COME

Var inte lika trött imorse som jag trodde jag skulle vara. Somna nog inte förän halv ett igår men det var det värt, att se min lillasysters glada (och trötta) ansikte när hon öppnade sina paketer var mysigt. Skolan idag var trevlig, och såfort jag kom hem från skolan idag satte jag mig och plugga, American History och Foods frågorna är klara. Det enda jag har kvar nu är att plugga Biologi och det tänker jag göra efter middagen. PUSS


STELLA


Jag älskar dig <3

Min värdsyster är här, hon verkar helt ok, just nu tittar vi på Sex and the city och äter marabou mjölkchoklad som jag fick på posten idag från pappa <3 Om två timmar är klockan halv sju hemma i Sverige och då ska det sjungas för min älskade lillasyster som fyller fem år. Att klockan då är halv 12 här struntar jag i, jag må gå som en zombie till skolan imorgon men det skiter jag i.

Allt för min syster!

FRÅGOR

Kajsa om MIN LEDIGA FREDAG MED SOFIE:
En liten fråga, känns det annorlunda att handla med dollar istället för kr?
Annorlunda kan jag väl inte säga att det känns, men självklart är det lite klurigare, med cent och alla deras småmynt.

alexandra om MIN LEDIGA FREDAG MED SOFIE:
Hej!
Jag funderar på att börja plugga i USA när jag gått ut gymnasiet, och jag undrar om du skulle rekommendera USA eller något annat ställe?
Dock är det ju ett par år kvar, eftersom jag bara är 14, men jag har drömt om det ganska länge nu :)
Eftersom jag är i USA kan jag inte tala för andra länder. Om du menar att du vill åka hit och plugga på College kan jag absolut rekommendera USA, fast kanske inte just Iowa där jag är, om du inte älskar majs och åker, hehe. Men att plugga på College typ i Florida eller Californien hade nog varit häftigt.


SEASON SIX

Lördagkväll, hemma och tittar på säsong sex aav Sex and the City, har gjort en stor skål popcorn och öppnat en Mtn Dew. Ikväll kunde jag varit ute och dansat men nej, så blev det inte så då får man göra det bästa av kvällen. Hade även fått två frågor som jag tänkte svara på imorgon. GOD NATT!

p.s. min ponny tävlar allsvenskan i dressyr imorgon med Tina (samma tjej som hoppa henne) Ska hålla alla mina tummar för dom. <3


MIN LEDIGA FREDAG MED SOFIE

Sovit till ett, skypat lite med mamma o pappa, spelat Wii, tittat på film, ätit ben and jerrys och umgåtts med bästa Sofie. Härlig dag är bara förnamnet, nu ska jag nanna kudden och imorgon väntar massa tråkigheter, städa rummet + badrummet och plugga lite. It sucks, men ska börja så fort jag vaknar så jag blir klar så fort så möjligt. GOD NATT

(och ledsen för dålig update)

CLASS OF 2011

Nu har jag äran att presentera årets klasslåt för Seniors på Jesup High School 2010-2011
Låten vi valde (efter massa omröstningar) blev



JULIA GOES MINNIE


Jordan, jag och Sofie på Halloween Partyt i helgen.

Såhär såg jag ut på festen i helgen. Nu ska jag sova.

love julia

VÄRDSYSTER

På söndag får jag en värdsyster, det är ingen utbytesstudent utan det är en tjej som tidigare bodde i Jesup med sin familj, men sen flyttade familjen till South Dakota där hon inte har trivts alls, så nu ska hon flytta in här. Vi får se, förhoppningsvis kommer det funka bra :)

Nu ska jag spela kort!

TISDAG IN IÖWA

Skolan idag var kul, lunchen lika så. Känner redan att jag börjar våga prata mer och känner mig mer säker på min engelska. Skönt!

Efter skolan åkte jag, D & C till Wal-Mart, jag handlade lite nödvändigheter (3 Ben & Jerry's var väldigt viktigt, likaså Sex and the City 2 filmen) På vägen hem plockade vi upp Sofie och hon följde med mig hem ett par timmar, vi gjorde lite Biologi och pratade massa strunt. Imorgon är det skola som gäller och efter skolan blir det återigen massor av Biologi plugg med Sofie inför testet på torsdag (som vi fick titta igenom idag i typ 1 min!!!!)

p.s. mamma, ICES är min amerikanska organisation!


saknar er i sverige, men jag har det bra här också!
from iöwa with löve.

julia


FRÅGA & SVAR

Hej! Jag ska åka till USA nästa år och har några frågor :)

1. Vilken org. åker du med? Är du nöjd?
2. Blev du slumpmässigt utplacerad eller valde du delstat?
3. Var det lätt att anpassa sig till livet i USA? Lätt att få kompisar?
4. Kulturkrockar?

Tack på förhand! :D
Julia


1. Jag åker med Explorius, jag ska väl inte säga att jag är missnöjd men jag var en av dom olyckligt lottade som missade deras New York soft landing camp pga att min placering kom väldigt sent. Men annars ska jag väl säga att jag är nöjd, dom svarar snabbt på mail och vet nästan direkt vem man är om man ringer dom eller liknande :)
2. Jag gjorde inget delstatsval så ja, slumpmässigt utplacerad.
3. Att komma in i rutinerna har jag nu (efter 2 månader) gjort ganska bra, jag tycker det är lätt att få kompisar, men det svåra är att hitta dom riktigt nära kompisarna, jag har många jag säger hej till i korridoren och pratar med på lektionerna, men det kommer. Jag är ju dock väldigt glad att jag har Sofie här, en norks utbytesstudent och vi är riktigt nära.
4. Jag har inte känt av nån jättestor kulturkrock, men visst pratar dom mer om droger, alla kör moppe utan hjälm, iprincip alla har bil, men jag vet inte om man kan räkna det som kulturkrock?
Hoppas mina svar har hjälpt lite mer och att du fortsätter följa min blogg. Lycka till! :)

FÖRSTA NOVEMBER

Första november idag, måndag, 9 veckor i USA idag. Vart tar tiden vägen?

Dagen idag har varit väldigt blandad, både bra och dåligt. Men just nu känns det bra efter att ha pratat med D & C om en del saker. Ringde även till Carol Hines, en kvinna som jobbar för ICES i Minneapolis och pratade med henne i 1 ½ timme. Det behövdes och nu efter alltihopa känns det jätteskönt. Sen jag kom hem från skolan och efter att jag pratat klart med Mrs Hines har jag gjort klart min Biologi uppgift som ska in imorgon. Efter 3 timmars arbete känns det riktigt härligt att ha det klart.

D & C har gått och lagt sig så just nu sitter jag nere i soffan och ska titta på ett 20 minuters Sex and the City avsnitt och därefter går jag och lägger mig. Hoppas ni har det bra i Sverige.

from iowa with love
julia

RSS 2.0