10 dagar hemma

Nu har jag varit hemma i lite mer än en vecka. Jag tycker det är underbart att vara hemma igen och har inte riktigt förstått att jag varit borta 9 månader - för allt är som vanligt! Anledningen till att denna bloggen inte blivit uppdaterad är för att detta är min utbytesblogg, jag kommer inte fortsätta blogga här men den kommer självklart att alltid ligga kvar. Länk till min nya blogg kommer så småningom



honey, i'm home!

Då var man tillbaka i Sverige. Landade igår 11.35 på Kastrup. Flygningen gick bra förutom att i Minneapolis blev det lite stressigt och panik när jag 50 min innan avgång till Paris kom på att jag glömt mitt pass på flygplanet som jag åkte med från Waterloo.. Personalen vid gaten till Paris hjälpte mig och var jättesnälla och typ 10 min innan avgång kommer dom springandes med mitt pass..

Fram till Paris kom jag och lite tidigare än beräknat landa vi. Tog mig till Köpenhamn gaten efter att åkt fel en gång. Sen landa jag somsagt i tid på Kastrup. Hämtade mina två väskor och gick mot utgången för att möta upp Mamma, Gert, Elina, Cherie, Mormor, Morfar, Richard, Robert och Thomas!! Blev tårar, kramkalas och mormors kanelbullar + kärleksmums !!

När vi var klara där körde vi över bron och tillbaka till Sverige. Åkte hem till mormor och morfar en snabbis och sen körde vi hem Cherie till Billeberga. Sen körde jag, Elina, Mamma och Gert hem till Asmundtorp, släpa in mina väskor, öppna mina väskor för att gräva fram lite presenter m.m. Vid halv tre sen körde jag och mamma hem Elina och sen vidare till stallet, där väntade pappa, Stella, Lorett och Jonna. Jag gick ut i hagen och kalla på Lorett, men hon bara lyfte på huvudet, glodde på mig som att lixom "Palla du komma nu eller" hahah, sen mumsa hon vidare på gräset. Men jag gick och hämta henne och hon fick lite morötter. fler folk kom senare och det var jätteroligt att vara tillbaka och träffa alla :)

Sen red både jag och Stella en liten runda på Lorett, och vad ska jag säga? Det kändes ju lite ovant men gick helt okej och lorett var jättefin. Men det var väl för att tina hade ridit henne dagen innan ;) När vi var klara i stallet körde jag och mamma hem igen, till middag hade vi "Pommes alá Gert" (Vanlig potatis skurna i tunna skivor och sen friterade) och rullade lövbitar med vitlöksost i :) muuums! och såklart mellanmjölk till det. Somna i soffan gjorde jag också innan maten. Och efter maten gick jag och la mig och somna 19.30

Nu är klockan lite efter halv ett och jag ska upp och åka hem till Jonna och sen till stallet. Klockan 2 är det hoppträning för Hanna!! Önska mig lycka till, för det lär jag behöva.. inte hoppat på över 9 månader och jetlaged. Ikväll blir det sen Svensk tacos hemma hos pappa med hela familjen plus farmor o farfar.

puss!

sista inlägget från iowa

Nu är jag vaken igen, blev 6 timmars sömn. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen fixa klart det sista på rummet. Till frukost blir det Dennis omeletter. Klockan 11 kör vi till flygplatsen. 18.00 svensk tid. Så detta blir nu mitt sista inlägg från Iowa för den här gången. Men vi hörs när jag är hemma i Sverige.

Vi ses imorgon!

12 timmar kvar i IOWA

Jahapp, då var detta äventyret snart över. Väskorna är packade, bara lite småsaker som ska fixas innan vi kör idag vid 11 till flygplatsen. Nu ikväll var jag på lighthouse med Sierra och Bryce och krängde pizza och mtn dew. GOTT! Men var skitjobbigt att säga hej då till dom sen, framförallt Sierra. Sierra är en tjej som jag har blivit väldigt nära vän med nu under våren och jag kommer sakna henne jättemycket. Om jag ska välja ut två nära vänner under detta året blir det utan tvekan Sofie och Sierra.

Nu ska jag försöka sova några timmar, klockan ringer 07.00. 09.30 kommer Caitlyn, Nick och Abbie hit för att säga hej då och förhoppningsvis kan vi skypa lite med Sofie om hon är online! Hemifrån kör vi 11.00 och 13.10 lyfter jag från Waterloo. 15:55 från Minneapolis och på fredag landar jag i Paris 07:25 och står på dansk mark 11:35! (allt är i lokal tid)

Kommer nog inte bli mycket sömn inatt, resefebern har kommit på riktigt nu! Hoppas jag hinner med ett inlägg till innan vi åker men om det inte blir något så hörs och ses VI PÅ FREDAG OCH PÅ SVENSK MARK!!!! <3


Jag och Sierra på graduation den 15 maj <3

update (01:47): okej så jag var och printa ut massa bilder på walmart för att sätta in i mitt fotoalbum jag fick i julklapp av Kara så nu hade jag behövt ett litet bidrag till kontot om jag ska lyckas få hem min andra väska där det finns MASSA PRESENTER TILL ER I! men ja, tack för mig! vi ses imorgon och jag älskar er allihopa! <3


one more day

Sitter just nu på golvet i mitt rum. Lyssnar på Save Tonight med E.M.D. Har idag lyckats packa klart min stora rosa resväska som var väldigt svår att stänga. Fick låna en till väska/bag av min amerikanska mamma för det behövdes. Som det ser ut just nu har jag fått ner alla mina kläder/skor/minnessaker i väskorna. Det enda som är kvar nu är mitt handbagage och kläderna som ska ska använda imorgon och sen packa ner. För på torsdag åker jag hem.

Jag har fortfarande svårt att förstå, på fredag är jag hemma. På fredag återförenas jag med min mamma, familj, vänner och framförallt min fina underbara älskade ponny. Jag ska erkänna att förra året innan jag åkte kände jag faktiskt att jag börja tröttna på att rida, så när jag åkte iväg den 30 augusti 2010 kände jag att va skönt det skulle bli med en välbehövlig paus från min vardag. Skola-stallet-hem-sova. Men nu under mitt USA år har jag insett hur mycket hästarna betyder för mig. Att jag behöver ha dom runt omkring mig i min vardag. Men jag måste erkänna att i början var det skönt att kunna sova ut på helgerna och inte behöva gå upp tidigt 7 dagar i veckan för att åka på tävling, träning etc. Men vad tror ni nu efter 9 månader utan tävlingar, träningar, vardaglig stallvitsel? Jag börjar bli galen så mycket som jag saknar det!!! Och jag är skittaggad på att komma hem igen och börja rida och tävla igen. För er som inte vet kan jag säga att jag har en tävling redan på söndag! (Japp den 5 juni, om 4 dagar!)

Detta året för mig har varit GALET! Jag har gjort saker tidigare som jag bara kunde drömma om och som många hemma i Sverige fortfarande drömmer om. Någon dag har jag velat sätta mig på första bästa plan hem (bland annat på onsdagen efter att jag varit här 1 ½ dag). Ibland måste jag nypa mig i armen för att förstå att detta faktiskt är på riktigt (ett exempel: innan jag gick ut på scenen tillsammans med Ian på Grand March during Prom, jag trodde jag skulle dö så nervös jag var)

Vad mer finns där att säga? Jag har växt otroligt mycket som person, fyllt 18, lärt mig tvätta, dansat med snygga killar både på homecoming och prom. Fått minne för livet, fått kompisar för livet och sen får vi inte glömma - Sofie! Min bästa vän som jag har upplevt detta året tillsammans med, när hon åkte hem till Norway förra veckan och att säga hej då till henne var bland det jobbigaste jag har gjort! Men vi ses förhoppningsvis i sommar igen.

Nu ska jag snart hoppa i säng för att kl 9 imorgon gå upp och påbörja min sista dag i USA som utbytesstudent! Ska på lunch-date med Abbie, Nick och Caitlyn på Applebee's (avundsjuk pappa?) en snabbrunda till Walmart och printa ut bilder och på kvällen till Lighthouse med Ian, Sierra och Bryce. Det kommer bli en bra dag, utan tårar.. hoppas jag!

vi ses på fredag sverige



RSS 2.0