8 månader


Ännu en bild från Prom på Sofie, Morgan och mig :)

Igår åkte jag, Sofie, Dennis och Carol till Cedar Falls för att äta middag på Texas RodeHouse. Vi hade det jättemysigt och maten var som vanligt jättegod. Idag har jag gjort iprincip ingenting, sovit till 12. Skypat med Jonna i 1 ½ timme och "var" även i stallet och hjälpte Jonna att göra min ponny så snygg så möjligt inför tävlingen imorgon med Tina! Sen har jag även skypat med både mamma och pappa. Nu har jag precis tagit en dusch och ska sätta igång en maskin tvätt. Imorgonkväll ska jag äta på AppleBees och gå på bio med en gäng kompisar och på måndag är jag ledig från skolan!! wiho.

olive garden


Sofie & Sierra <3

Jag & Nikki

Bread sticks!!

Jag åt Chicken Alfredo

Bilder från igår då jag käka på Olive Garden med Sofie, Sierra & Nikki. Inatt ska jag sova nere på soffan för 4 AM inatt börjar live-sändningen av "the royal wedding" och självklart ska jag titta på det, hehehe. Sen imorgonkväll ska jag, Dennis, Carol & Sofie ut och äta för min födelsedag, ska bli trevligt. Och idag om två veckor är min pappa, lillasyster och styvmamma här hos mig!!

fem veckor kvar





Av mina värdföräldrar i födelsedagspresent fick jag ett kuvär och ett halsband med en stjärna. Carol har ett likadant och jag låna hennes för Prom och nu fick jag ett eget :) Anledningen till att vi har med en stjärna? Min lillasyster heter Stella, deras barnbarn heter Stella och Stella på latin betyder stjärna! Fick även ett kuvärt från farmor :) Nu hoppar jag i säng. Imorgon ska jag till the mall och äta på Olive Garden med Sofie, Sierra o Nikki. puss

p.s. tuuusen tack för alla grattis-hälsningar jag har fått idag, via min svenska mobil, facebook (164..), mail, bloggar. Blir så glad när ni tänker på lilla mig här borta :)

spring concert


Jag & Sara innan konseren idag i våra fina dräkter, haha :)


Ser ni mig? Jag står på andra raden, precis bakom killen (Tyler) med glasögonen som står sidan om band-läraren.

Konserten idag gick väl som den gick.. två av våra solister var sjuka så fick göra ändringar innan idag i skolan. Men mest är jag besviken på dont stop believing, det är en rolig och ganska enkel sång men många i kören är så himla fega för att verkligen sjunga, tjejen som stod sidan om mig hörde jag inte ens sjunga och inte för att låta egoistisk hade jag kunnat göra tjej-solot mycket bättre själv.. menmen. Utöver det har det varit en bra födelsedag!!

my birthday



Idag blir jag 18 gamla år! Dagen har varit valdigt bra an så lange ! :)

april 25



HOME AGAIN!!
Nu är jag hemma igen efter en långhelg i South Dakota med Sofie, Morgan och hennes föräldrar. Det har varit en jättemysig och rolig helg och vi har sett så mycket fina och häftiga saker. Kommer berätta mer en annan dag för nu ska jag hoppa i säng för att imorgon är det en stor dag i mitt lilla liv! Vi hörs då. puss

south dakota tomorrow


Sofie, Tessa & jag.

Idag har jag inte gjort så himla mycket, efter skolan åkte jag hem och har legat på soffan och tittat på TV tillsammans med Nora. Skönt med en slappedag. Imorgon är det sista skoldagen för denna veckan och runt 4-tiden lämnar jag, Sofie & Morgan Iowa och kör hem till hennes föräldrar i South Dakota för att på fredag köra vidare till The mount rushmore. Vi kommer hem igen på måndag eftermiddag/kväll.

long time ago

 





Sitter och har trakigt i skolan sa slanger upp lite gamla bilder som jag hitta pa min mail. Imorgon aker jag till South Dakota!!! :D

i'm the coolest swede in america right now







FÖR JAG SKA TA GRADUATION, FÖR JAG SKA TA GRADUATION.
FY FAN VA JAG E BRA!!! (den är silvrig för er som inte ser)

prom last part for now


Jag, Sofie och Sierra på dansen



Grand March!!!!



På middagen, och hahaha, Ian liknar DENNA figuren jättemycket just på denna bilden. funnny!

Me and beautifuuul Sierra <3

flowerpower

fin liten putmage jag har också.. skyller på pizzan





Jag & Alyssa



Jag & Caitlin






Nu ska jag hoppa i säng, skola imorgon. puss

prom part: one


Jag & min söta dejt :)



Jag, Ian, Bryce & Sierra

love you gurl <3

cooola grabbar

Mer bilder hemma hos mig :)
Fr v. Jag, Ian, Sierra, Bryce, Emily, Alec, Morgan, Forrest, Abbie & Daniel

The girls :)

Jag och Morgan :)

Me and my bestie <3

The Senior Class 2011 <3

Me and Ian :))

Agaaain !

Jag och Carol <3


Dagen började med att Carol körde mig till frissan 8.30. Fixa håret och sen vidare till Dillards för make up. Vid kvart över två körde Carol hem mig till min promdejt för bilder. Vi tog massa bilder tillsammans med Ians storebror Bryce och hans flickvän Sierra som jag är jättebra kompis med. Sen åkte vi vidare hem till mig och tog fler bilder med massa andra människor. Vid kvart över tre kom vi till skolan för check in för the grand march. Efter ett tags väntan och fler bilder tagna ställde vi upp oss i två led, ett med tjejer och ett med killar. Sen var det en lång kö upp till scenen. När jag var min och Ians tur var jag jätttenervös, haha. Men det gick bra och sen gick vi och satte oss. Efter att alla par hade kommit ut blev alla som var nominerade till King och Queen uppkallade på scen. Autumn och Noah blev queen och king :) Prince och Princess blev Kara och Luke! Sen skulle alla Seniors upp på scen igen för att ta bilder, först killarna och sen tjejerna. Likaså blev det för the juniors.

När allt var klart blev det mer foton och sen åkte jag, Ian, Bryce, Sierra och Max (skolans snygging som blev dumpad samma vecka som prom...) till en bar/pizza place i Waterloo för att äta middag. Det var trevligt men låt mig stryka under ordet bar, haha. Var även massa folk i 50-års åldern som hade birthday party som gjorde en himla massa liv ifrån sig. Men pizzan var god och min korsett gick plötsligt från tajt till väldigt tajt, haha. Vid åtta-tiden körde vi hem till Ian och Bryce för att vänta in dansen. När vi kom dit först var det ganska dött men sen drog det igång - och som vi dansa! Dansa så mycket att jag fick ont i mina benhinnor och kramp i fötterna. Men kul vad det och dom spela Dancing Queen med ABBA! Så jag vråla med i texten fast sjöng på svenska istället för på engelska. Fast ska erkänna att flera gånger kom jag på mig själv att sjunga engelska istället för svenska så jag fick verkligen tänka till, haha. Hur ska detta gå när jag kommer hem?!

Dansen var slut vid halv 12 och då bestämde jag mig för att åka hem till mig med Sofie och Morgan så Forrest körde oss dit och jag skulle möta upp Ian & co. på after prom. Hem snabbt, hoppa ut ur klänningen, kissa och på med vanliga kläder och tillbaka till skolan innan 01.00 då dom låser dörrarna. Inne på skolan hade dom dukat upp med massor utav mat, nachos, walking taco, frukt, glass, vatten, pop o mycket mer och allt var gratis! Inne i gympahallen hade dom sen massa häftiga grejer uppe och olika spel/lekar och för varje spel man vann typ fick man en biljett och chans att vinna fina priser. Själv vann jag ingenting men Ian vann en kylbox, hahahahaha. Skitkul, han blev jätteglad att han äntligen vann nått också vann han en kylbox, oh well. Hans mamma blir säkert glad ;)

Dom olika lekar och spel dom hade där var en liten basketkorg, man spela två o två och först till 10 vann... Man kunde flippa muggar upp på ölglas vilket jag ägde på och satte 7 styckna på 1 min. Förutom när Cody kom och satte 10 på 1 min... Sen hade dom en "staffethoppeborg" haha, svårt att förklara. Men man var två och två och sprang igenom denna sak som såg ut som en hoppeborg med samma material men man kunde klättra upp och åka kana ner o sånt. Jag gjorde den en gång med Sofie och självklart vann Sofie. Sen hängde vi i pokerrummet, jag halvsov och Sofie spela poker. Sen vid tre-tiden på natten hade dom en man & en kvinna som var hypnos/mind reader/magiker/föräldrar till en apa då dom var gifta. Dom gjorde massa häftiga saker, det häftigaste och mest imponerande var när kvinnan hade ögonbindel på sig, stod med ryggen mot oss uppe på scenen och mannen gick runt i publiken och tog upp exempelvis ett körkort. Så tänkte eller berätta han för sig själv i hjärnan vad det var, typ ett körkort, och personen är född i januari den 23 eller nått sånt. Och så säger hans fru exakt samma sak, typ som om att han sänder några signaler till henne eller nått. Jag har iallafall ingen aning hur dom gjorde det men det var grymt häftigt att se. Dom gjorde massor utav andra häftiga konster men pallar inte berätta allt för då har jag inget att berätta i sommar ;)

Sen kom då det som alla väntat på - APAN. Tydligen den smartaste aprasen i världen. Den var jättesöt och rolig. Vid fyra halv fem på morgonen var allt över, vi stanna kvar i skolan och hängde runder och snacka lite innan jag blev hemskjutsad. Slockna kl 6 på morgonen. Men jag hade en fantastisk dag/kväll/natt/morgon och detta är ett minne jag kommer bära med mig hela livet och jag är jätteglad att min promdejt var Ian och ingen annan!


prom 2011



Klockan är snart 6 på morgonen här borta. Jag ska nu stänga ner för ikväll/morgon och sooova! Men en bild får ni sålänge :) Och ja, kvällen har varit underbar!!

puss o god natt

prom - after prom

Hemma och byter om efter prom. Nu drar vi till after prom!!! Underbar kväll än så länge :))

tomorrow..

Kom hem vid halv sju idag från Des Moines, käka pizza till middag. Har googlat runder på att hitta bilder på hur jag vill ha mitt hår imorgon. 8.30 sitter jag i salongstolen. Just nu känner jag mig väldigt stressad. Jag ska duscha, städa, planera med folk för imorgon så mycket att fixa o dona och som toppen på allt lovar vädergubbarna regn och storm imorgon!! Men hey, imorgon är det PROM!! Vi hörs när vi hörs.

update: nu funkar inte min spotify heller........

dm

Off to Des Moines!! see ya people

happy b-day american mom


Jag & Carol i Texas i julas


Igår baka jag kanelbullar och kladdkaka. Fick även undan lite tvätt. Idag har jag gått i skolan och just nu ligger jag i sängen och deegar. Är sjukt trött men förmodligen är det pga min allergi. Imorgon är jag ledig från skolan och ska åka till Des Moines (Iowas huvudstad) med värdpappa Dennis och förra utbytis Josephine. YAAY!! Nu ska jag ner och dega lite till på soffan och umgås med min familj och min american mom som idag fyller år!! <3

häst + tävlingsabstinens

Istallet for att jag gor vad jag ska under varldens mest meningslosa lektion sitter jag och klickar runder pa tavlingsdatabasen for tavlingar i sommar och resten av aret for mig och Lorettan. :)) Jag kan saga att hastlangtan ar stoooooor nu! Men det borjar narma sig, och innan dess ska jag njuta av prom, familjen kommer & graduation!!

Idag om 4 veckor ar pappa, stella och tina pavag till Jesup just nu fran Chicago!! :D Aven Kris och Stella har bokat sina flygbiljetter fran Phoenix och dom kommer hit den 9 maj och aker hem den 20de maj!! SOOO EXCITED!

dagens

DAGENS FRUKOST: mjölk och macka
DAGENS KLÄDSEL: blåa Levi's jeans, blå&röd randig skjorta, mokasiner
DAGENS PARFYM: nån VS jag låna från Sofie
DAGENS NAGELLACK: inget
DAGENS SMINK: foundation, kajal o mascara
DAGENS SMYCKEN: ormring
DAGENS SKOR: svarta mockasiner
DAGENS FÖRHOPPNING: att det inte regnar på lördag.. (prom)
DAGENS SAKNAD: min ponny & lillasyster
DAGENS DRYCK: mnt dew
DAGENS TRÅKIGASTE: folk som ljuger..
DAGENS FINASTE: att allt mitt slit med kanelbullarna + kladdkakan blev en succé i huset
DAGENS VÄDER: SOLIGT OCH 22 FREAKING GRADER!!!
DAGENS PLANER: gå och lägga mig så fort jag skrivit klart detta
DAGENS CITAT: ...
DAGENS MÅENDE: bra! dock lite hängig pga av min allergi som börjar komma fram igen...

min pappa

Idag den 12 april är den en speciell dag.
 Det är nämligen min fina pappas födelsedag!!




Tyvärr kan jag inte vara hemma och fira honom men om exakt 1 månad vid denna tiden befinner han sig hos mig här i Jesup tillsammans med min lillasyster och bonusmamma!
Då ska vi fira hans och min födelsedag lite extra och jag och Sofie ska baka massor utav kanelbullar och chocolate chip cookies!!!

Så hoppas du har haft en bra dag pappa så ses vi snart and once again..
happy birthday worlds greatest daddi.
I löve you !


ännu en helg

Igår så sov jag till 12. Så himla skönt. Sen vid halv två hämta Sofie och C upp mig och C lämna av oss hos Rex's (jesup gym). När vi hade solat och va klara gick vi hem till mig i det härliga vårvädret. När vi kom hem var det kanelbullsbak som stod på schemat. Och nu hade vi även den sista perfekta ingrediensen, pärlsocker! Och vilken succé våra bullar blev. Alla älska dom. Sen var Sofie tvungen att åka hem! blöö, menmen. På kvällen åt jag och Josephiné (från Frankrike som var här 06/07) omelett till middag.

Idag gick jag upp vid 10, såg att det är 22 grader ute, hoppa in i duschen och nu sitter jag här. Dags att göra v sig för vid två åker jag, Dennis, Sofie, Nora och Josephine till köpcentrumet i Cedar Falls, jag behöver skor och lite annat till Prom nästa helg! Sen blir det middag på Texas Rodehouse. Carol och Morgan kommer senare då Morgan jobbar! och jag ska även försöka knäppa lite bilder :) vi hörs!

hemma

Äntligen. Är. Jag. Hemma!

När vårt gökur slog midnatt vandra jag in som värsta zombie. Har varit igång från fem imorse till 12 på natten, 19 timmar av 24 har jag varit vaken! Gjorde mig en kopp varm choklad och käka en banan. Nu ligger jag i min älskade säng, dock kunde inte Sofie sova över - igen.. blir så trött på dom! menmen.
Imorgon ska jag, sova, tvätta, städa, skypa, plugga och kanske till åka till mallet då jag behöver skor till prom.
Nu: SOVA

torsdag

Efter träningen (som jag faktiskt kunde vara med lite på och springa en del) så gick jag och Sofie hem till mig. Var hemma här och tog det lugnt en timme ungefär sen tog vi hundarna på en promenad. Sofie skulle gå och sola så följde henne nästan hela vägen dit och sen gick jag tillbaka själv med hundarna. Vid sju-tiden kom Denny, Carol och Nora hem. Va kul att träffa henne men det märks att hon är 10 år äldre och bodde här när Denny o Carol va yngre. Det var ju lite skillnad som när exempelvis Johanna (i oktober) och Line var här. Sen isa jag benen 20-30 min på varje.

Nu börjar klockan närma sig 21 här borta och det är hög tid för mig att släcka ner och sova. Imorgon ringer mitt alarm 4.30 och då ska jag upp och duscha och vara på skolan lite innan 06.00. Anledningen? KWWL (Lokal TV) kommer imorgonbitti och ska göra ett TV-inslag med oss om school spirit, mer än så vet jag inte. Men när reportaget kommer upp på deras hemsida lägger jag upp länken här :) Sen 2.40 går bussen mot årets andra track meet. Jag ska följa med men dock inte springa. Och det lär nog vara slut runt 9.30 på kvällen och det är en timmes bussfärd dit o hem. Därför ska jag nu stänga ner och hoppa i bingen. GOD NATT!!

tyskland

Sitter i skolan just nu, igar pa traningen kunde jag bara vara med pa uppvarmningen och nar vi korde styrka.. prata med min coach och hon tror att det kanske ar stressfraktur (vet inte om det heter det pa svenska men detta sa min coach iaf) Och det maste man tydligen kolla upp hos lakare men kanner inte for att betala massa pengar for det nar jag bara kommer va med i fem veckor till, da vantar jag hellre och kollar upp det hemma. Iallafall. Sen pa kvallen gjorde jag inte sa mycket, jag isa mina smalben i 40 min, titta pa NCIS och that's pretty much my night.

Idag efter skola och traning ska jag skynda mig hem da Nora fran Tyskland (min familjs forsta utbytesstudent) kommer tillbaka och halsar pa :) Ska bli kul att traffa henne.

chill

Hejhopp! Hemma från skolan nu och chilledillar på mitt rum. Blir mycket chill vissa dagar i Amerikatt. Tisdag idag, snart är det fredag. wiho!! En fråga, vad tycker ni om min nya header????! Cool eller gilla ni den andra bättre? speak up or forever shut your mouth.... :)


THIS

OR

THAT?!

måndag


kofta från forever21, jeans och t-shirt från pacsun, converse

Såhär såg jag ut idag! Skolan idag var chill, och gick hyfsat fort också så det var skönt. Imorgon är det track meet i Independence, blir kanske att jag åker dit och tittar. Är så trött på mina benhinnor, knä, fötter o allt vad det heter. Ångrar mig nu att jag ens gick ut för Track, skulle gjort Golf istället, men oh well.. Och nu är det inte heller lönt att byta för det är bara fem skolveckor kvar nu. Nu ska jag hoppa ner i sängen och in i Elsas Värld (jag vet att det är kasst av mig att läsa svenska böcker men jag tänker att om jag läser svenska böcker när jag är i USA för att hålla igång min svenska så kommer jag läsa engelska böcker i sommar när jag kommer hem till Sverige för att hålla igång min engelska, haha)

xx J

ray ban

  



 

Kikar runder på snygga Ray Bans solbrillor. Hade velat ha ett par Aviator och ett par Wayfarer men sen är ju prislappen inte den billigaste heller, men dom borde väl ändå vara billigare att köpa i USA!? Och sen såg jag att dom finns på Dillard's i Waterloo!! WIHO :D Men ska nog vänta tills pappa kommer hit om fem veckor ;)

new











haha, det ser ut som om att alla klader har samma farg, men det ar olika nyanser i vitt :) Sen kopte jag aven ett USA linne fran Forever 21 och morkblaa mjukisbyxor fran HM.

home again





Hemma igen!! Kom hem runt åtta nu ikväll, kändes som att det gick väldigt fort hem så det var skönt. Vi stannade även till på en outlet med massor utav olika affärer, jag och Sofie sprang en runda till Levi's och Sofie köpte två par jeans för 30(!!!) dollar. Så där ska vi defenitivt stanna till i Maj när vi åker till Minneapolis igen med min pappa, lillasyster och bonusmamma :)

Igår kom vi upp till MN runt 12-tiden, vi körde direkt till IKEA för att möta upp Kendall och äta lunch. Jag åt 10 kötbullar, potatismos och lingon. DET VAR SJUKT GOTT!! det enda jag störde mig på att det var potatismos istället för riktiga potatisar, but oh well. Så hade dom även små prinsesstårtor så vi tog en också fick Dennis, Carol och Kendall smaka, "princess cake" var nått nytt för dom. När sen alla var mätta och belåtna skildes vi åt, jag och Sofie stack till matavdelningen och dom andra skulle titta runder lite mer på IKEA. Själv behövde jag inte göra det då det såg ut exakt som hemma. Jag köpte två choklad, 3 ballerinakex och pärlsocker så nu kommer jag och Sofie kunna göra dom perfekta kanelbullarna! När vi sen skulle betala tyckte jag att jag hörde att kassörskan hade en brytning, hennes namn var Pia och hon hade svenska flaggor sidan om sin namnbricka. När jag sen räcker fram mitt kort som säger "swedbank" reagera hon och då fråga jag "Are you from Sweden?" då säger hon att hon är det på värsta stockholmska så då börja vi prata svenska, hon fråga vad jag gjorde här och hon själv hade bott i Minneapolis i 10 år, haha. Det kändes konstigt att prata svenska med en person lixom face to face.

Iallafall, sen gick jag och Sofie över till Mall of America, då var klockan två - klockan nio på kvällen kom dom och hämta upp oss så snacka om att våra fötter var döööda! Men roligt var det och vi köpte fina saker. Jag kommer lägga upp fler bilder imorgon i skolan för det går fortare där så jag pallar inte sitta och vänta. Men två bilder på IKEA fick ni iallafall.

Nu ska jag stänga ner och läsa en bok och äta ballerinakex innan jag somnar (Ja, jag ska gå upp och borsta tänderna såklart..) Imorgon är det skola som gäller. 5 veckor kvar!!!

xoxo Julia

minneapolis imorgon



Imorgon åker jag, Dennis, Carol och Sofie till Minneapolis, klockan åtta kör vi hemifrån och vi lär vara där uppe till lunch. Då möter vi Kendall för lunch då han börjar jobba 15.00. Sen kommer jag och Sofie att spendera resten av dagen på Mall of America + IKEA! Ska bli så himla härligt och skönt att komma iväg från vardagen lite, vi kommer hem igen på söndagkväll så här lär vara tomt över helgen. Nu ska jag kolla mitt konto en sista gång (bidrag mottages gärna :) krypa till sängs och läsa en bok. Klockan ringer 06.30 och då ska det skypas med Jonna i stallet och förhoppningsvis Tina och kanske en och annan person också :)

PUSS PÅ NÄSAN
och imorgon om 2 månader åker jag hem..

god bless america





 









LOVE. LOVE. LOVE. LOVE. LOVE. LOVE. AMERICA. LOVE. LOVE. LOVE. LOVE. LOVE. LOVE.

(och ja, föregående inlägg var ju såklart ett april-skämt!!:)


home

Som rubriken sager, imorgon aker jag hem! fan att det skulle sluta sahar...

I'm coming home
I'm coming home
tell the World I'm coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits and they've forgiven my mistakes
I'm coming home, I'm coming home
tell the World that I'm coming..


arizona part: three, sedona


On our way 

Sedooona



Lets go

The beginning...

Me and Morgan (hon jag ska till South Dakota med)

cutie






Sedona var en stad som vi besökte två dagar efter att vi kom till Arizona. Den låg uppe bland bergen och tog cirka två och en halvtimme att köra upp där från Mesa. Vi skulle ut och vandra på en vandringsled då där fanns jättemånga olika och Dennis och Kirs valde en som dom inte hade vandrat innan. And off we went! Det var 4 miles upp för svag lutning och 4 miles ner. Det var helt klart jobbigast att gå upp. Mina benhinnor var inte glada på mig. Men jag vandra på cause I never give up! Jag hällde även en halv flaska vatten över mig för att svalka ner mig. Det var 90 degrees (uppemot 40 grader celcius). Väl uppe på toppen stanna vi och pausa I ungefär 15 min och sen gick vi samma väg tillbaka och då började såklart knäna att göra ont, alltid något!! Men sen ska jag väl också erkänna att en av anledningarna till att jag fortsatte gå var att Kris lova att köpa Ben & Jerrys till mig och då är det väl självklart att man kämpar och fortsätter? 

Summa sumarum (säger man så) kan jag väl säga att detta var en roligt upplevelse efteråt när jag tittar tillbaka på bilderna och kunna säga att jag har vandrat 8 miles i Sedona, Arizona! Jag är stolt över mig själv att jag fixa det och ja, ben and jerry glassen var gaaalet god!  

p.s. nej jag har inte fått tillbaka min svenska dator, jag bara ändra inställningar på vår stora stationära till svenska


RSS 2.0